Moler iz Banjaluke ukrao 30.000 maraka

Nebojša Tomašević
Moler iz Banjaluke ukrao 30.000 maraka

Banjaluka - Moler Siniša Zubanović (44) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je ukrao 30.000 maraka iz stana Đure Beronje u banjalučkoj Gundulićevoj ulici.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su, navodeći njegove inicijale, istakli da  Zubanovića terete da je krađu počinio između 16. i 18. jula ove godine.

- Osumnjičeni je iskoristio nepažnju vlasnika i iz kuće ukrao novac. Protiv njega je u ponedjeljak podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog teške krađe - rekli su u banjalučkoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Beronja je prije petnaest dana angažovao Zubanovića da mu okreči stan u Gundulićevoj ulici. Nakon što je moler Zubanović obavio radove i za to uredno plaćen, porodica je otkrila da su pokradeni i cijeli slučaj su prijavili policiji.

Radeći na ovom slučaju policija je utvrdila da je jedino Zubanović u vrijeme krađe boravio u stanu zbog čega je i postao glavni osumnjičeni.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je policija privela  Zubanovića i utvrdila da je počinio krađu. Tom prilikom pretresene su  prostorije koje on koristi, ali nije pronađen ukradeni novac.

- Utvrđeno je da je Zubanović nekoliko dana krečio stan i u tom periodu je ostajao sam. Tokom obavljanja tog posla on je  pronašao sakrivene dvije koverte u kojima je bio pomenuti novac i ukrao ga - istakao je  izvor blizak istrazi.

On je dodao da policija nastavlja istragu na ovom slučaju i da provjeravaju gdje je završio ukradeni novac.

Vlasnik opljačkanog stana Đuro Beronja je juče "Glasu Srpske" rekao da ne želi komentarisati ovu krađu i da je na policiji da riješi ovaj slučaj.

Osumnjičeni Zubanović je poznat policiji jer je i ranije  hapšen zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela. On je u junu 2010. godine sam sebe izbo nožem i potom prijavio policiji da je opljačkan.

Zubanović je tada došao u Hitnu pomoć sa posjekotinama na rukama i leđima i ubodnom ranom na desnoj potkoljenici. Tokom saslušanja u policiji je rekao da ga je napao muškarac sleđa, te ga izbo nožem i ukrao mu torbicu. Međutim policajci su utvrdili da je riječ o lažnoj prijavi.

Prema tadašnjim informacijama, on je na taj način pokušao da opravda neplaćene rate kredita.

Krivična djela

Na području CJB Banjaluka od početka godine počinjeno je 1.422 krivična djela od kojih se većina odnosi na krađe i opšti kriminal. Banjalučka policija nedavno je otkrila i  počinioce 31 krađe na području CJB Banjaluka. Zbog ovih krađa uhapšeni su serijski provalnici Danijel Milešević zvani Džo i Zoran Lajšić Brko. Oni su provaljivali u stanove, butike i pekare iz kojih su krali novac i raznu robu od bijele tehnike do odjevnih predmeta. Šteta se procjenjuje na više od 30.000 maraka. Mileševića sumnjiče da je počinio devet krađa i tri pokušaja krađe, a Lajšića za 22 krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana