Mladost ugašena u Plivi

Nevena Bunić
Mladost ugašena u Plivi

Šipovo - Zorana Trkulja (23) iz Šipova poginula je kada je upravljajući “pežoom” sletjela u Plivu u Stupni kod Šipova.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 16 časova kada je Trkulja automobilom na oštroj krivini na magistralnom putu sletjela u rijeku. Na mjestu suvozača bila je njena sugrađanka Marijana Bužanin (21), koja je prošla bez povreda.

- Čula sam da je iza njih išao kamion čiji se vozač, nakon što je vidio slijetanje, odmah zaustavio da bi pritekao u pomoć. Pozvao je policiju i spasioci su uspjeli da spase suvozačicu, a nesrećnu djevojku koja je bila za volanom “pežoa 106” su pronašli pola kilometra od mjesta gdje je sletio automobil - rekla je jedna od mještanki Stupne.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ zajedno sa policijom iz Šipova.

- Radimo na utvrđivanju svih okolnosti slijetanja vozila. Tužilac je naredio obdukciju tijela stradale djevojke koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS - rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

I na drugim putevima u Republici Srpskoj bilo je teških saobraćajnih nesreća u kojima su mladi izvukli deblji kraj.

U slijetanju “opel astre” u Orahovu kod Gradiške teško je povrijeđena Dajana Gligić (25) iz Kozarske Dubice, koja je bila za volanom auta. Njen sugrađanin i saputnik Saša Kotur (25) zadobio je lakše povrede. Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je povrijedila kosti lica i nalazi se na Odjeljenju za maksilofacijalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci. U policiji su rekli da su obavili uviđaj i da je o svemu obaviješteno Okružno tužilaštvo u Banjaluci.

Mladić S. S. (20) teško je povrijeđen nakon što je za volanom “forda” sletio s puta u Zupcima kod Trebinja. Nesreća se dogodila juče ujutro, a nakon slijetanja vozilo se prevrnulo. Povrijeđeni je prebačen u trebinjsku bolnicu u Službu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. U ovoj zdravstvenoj ustanovi rekli su da je mladić stabilno, ali da još rade pretrage nakon kojih će se znati ozbiljnost njegovog stanja. Žaklina Karić (29) iz Gradiške lakše je povrijeđena kada je izgubila kontrolu nad “sitroenom” u ulici Miroslava Antića u ovom gradu. Zadobila je lakše povrede i zbrinuta je u Domu zdravlja u Gradišci.

Motociklista u komi

Marko Kosović (24) iz Gradiške teško je povrijeđen nakon što je motociklom “suzuki” sletio sa puta na magistralnom putu u Vrbaški kod Gradiške. Prema nezvaničnim informacijama, mladić je u komi i smješten je u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

- Obavili smo uviđaj na licu mjesta i obavijestili Okružno tužilaštvo - rekli su u Policijskoj upravi Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana