Mladost ugašena na drumu

Sanja Amidžić
Mladost ugašena na drumu

Brčko, Tuzla, Prijedor - Elvis Aljić (19) iz Brčkog je poginuo a sedam lica povrijeđeno je u četiri saobraćajne nesreće koje su se dogodile u protekla tri dana na području Brčkog, Tuzle i Prijedora.

Aljić je poginuo u petak u večernjim časovima kada je upravljajući BMW u naselju Gornji Rahići kod Brčkog preticao drugo vozilo nakon čega je udario u kamion i sletio s puta.

Izvor blizak istrazi kazao je da je mladić vozilom uletio u "makazice" nakon čega je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stub ulične rasvjete pored puta.

- Od siline udara stub se prepolovio a vozilo se nakon toga prevrnulo više puta i zaustavilo u dvorištu kuće koja se nalazi neposredno uz saobraćajnicu - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Kako saznajemo, sa Aljićem u vozilu bio je i prijatelj Elvis Džafić (20) koji je lakše povrijeđen. Njemu je ljekarska pomoć ukazana u brčanskoj bolnici. Policija je nakon uviđaja nastavila istragu u cilju utvrđivanja uzroka saobraćajke.

Istog dana samo nekoliko časova ranije na pružnom prelazu Ormanici kod Srebrenika teško je povrijeđen M. S. iz Brčkog, vozač kombija brze pošte "Euro-ekspres" iz Banjaluke. Kombi je udario teretni voz dok je prelazio prugu u pomenutom mjestu. Kako saznajemo, voz je nakon udara kombi nosio ispred sebe oko 100 metara gdje se zaustavio. Povrijeđenom vozaču ljekarska pomoć ukazana je u Domu zdravlja Srebrenik nakon čega je zbog težine povreda prebačen u tuzlansku bolnicu gdje se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Tuzlaci A. R. i A. K. teško su povrijeđeni u subotu uveče nakon prevrtanja "pežoa" u ulici Husinskih rudara u Tuzli.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona rekli su da je do nesreće došlo kada je vozač "pežoa" usljed brze vožnje izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je udario u dva parkirana vozila pored puta.

- "Pežo" se od siline udara odbio od pomenuta vozila nakon čega se prevrnuo na krov - kazali su u tuzlanskoj policiji.

Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u tuzlanskoj bolnici gdje su zbog težine povreda zadržani na daljem liječenju.

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila istog dana u Prijedoru samo nekoliko časova ranije nakon sudara "megana" i "audija" povrijeđene su tri osobe. Nesreća se dogodila oko 18.30 časova u Donjim Orlovcima kod Prijedora. Šta je uzrok ove saobraćajke biće poznato nakon policijska istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana