Mladost ugašena na drumu, Dan žalosti u opštini Žepše

Sanja Amidžić
Mladost ugašena na drumu, Dan žalosti u opštini Žepše

Žepče - Načelnik Opštine Žepče Mato Zovko proglasio je danas Dan žalosti na području te opštine povodom tragične smrti troje mladih sugrađana stradalih u petak, 6. februara, u saobraćajnoj nesreći.

Dan žalosti obilježiće se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Opština Žepče. Zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

U direktnom sudaru "mercedesa" i "tojote" proteklog vikenda u Goliješnici kod Žepča poginule tri osobe, a isto toliko ih je teško povrijeđeno.

Poginuli su Oliver Hrkać (19), Monika Antolović (19) i Nevena Mijić (20), svi iz Žepča. U nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.15 časova povrijeđeni  su generalni direktor kompanije "Bekto Precisa" Enisa Bekto (47), njen sin E.B. (12) i Bisera Bekto (50).

Prema nepotvrđenim informacijama do nesreće je došlo kada je "mercedes" za čijim volanom je bio Hrkać usljed brze vožnje na blagoj krivini prešao na drugu stranu i udario u "tojotu" austrijskih registarskih oznaka u kojoj su bili povrijeđeni.

Prema riječima očevidaca ove nesreće prizor je bio stravičan.

- Prednji dio oba vozila u potpunosti je smrskan. "Mercedes" u kojem su bili nastradali mladić i dvije djevojke vatrogasci su sjekli kako bi izvukli tijela. Dijelovi automobila bili su rasuti svuda po putu - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavim ime.

Prema nepotvrđenim informacijama mladić i dvije djevojke kobne večeri bili su u gradu i vraćali se sa proslave koju je organizovala Mijićeva jer je taj dan položila državni ispit za njegovateljicu.  Po povratku došlo je do kobnog sudara u kojem su ugašena tri mlada života.

Ljekarska pomoć povrijeđenima je ukazana u Domu zdravlja Žepče odakle su na dalje liječenje prevezeni u zeničku bolnicu.

Dežurni ljekar u ovoj zdravstvenoj ustanovi Kasim Spahić rekao je juče da su pacijenti majka i sin zadobili povrede stomaka i određeni gubitak krvi dok je B. B. zadobila prelom obje natkoljenice.

- Pacijentkinja E.B. i maloljetnik nakon ukazane ljekarske pomoći smješteni su na Odjel intenzivne njege. Prema trenutnom stanju ne može se reći da su stabilno ali sve ide planiranim tokom tako da očekujemo oporavak uz aparate za disanje - kazao je juče Spahić.

Policija Zeničko-dobojskog kantona nakon uviđaja nastavila je istragu u cilju utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

Hrkać je bio učenik Srednje mješovite škole u Žepču a krajem januara ove godine napunio je 19 godina. Nakon završene srednje škole počeo je da radi sa ocem koji je šumar. Njegova prijateljica Antolović takođe je bila učenica iste škole ali i odbojkašica ženskog odbojkaškog kluba Žepče. Mijićeva je bila radnica u jednoj od lokalnih sportskih kladionica u Žepču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana