Младост угашена на друму, Дан жалости у општини Жепше

Сања Амиџић
Младост угашена на друму, Дан жалости у општини Жепше

Жепче - Начелник Општине Жепче Мато Зовко прогласио је данас Дан жалости на подручју те општине поводом трагичне смрти троје младих суграђана страдалих у петак, 6. фебруара, у саобраћајној несрећи.

Дан жалости обиљежиће се спуштањем заставе на пола копља на згради Општине, јавним предузећима и установама којим је оснивач Општина Жепче. Забрањено је одржавање програма јавног, културног и забавног карактера.

У директном судару "мерцедеса" и "тојоте" протеклог викенда у Голијешници код Жепча погинуле три особе, а исто толико их је тешко повријеђено.

Погинули су Оливер Хркаћ (19), Моника Антоловић (19) и Невена Мијић (20), сви из Жепча. У несрећи која се догодила у суботу око 23.15 часова повријеђени  су генерални директор компаније "Бекто Прециса" Ениса Бекто (47), њен син Е.Б. (12) и Бисера Бекто (50).

Према непотврђеним информацијама до несреће је дошло када је "мерцедес" за чијим воланом је био Хркаћ усљед брзе вожње на благој кривини прешао на другу страну и ударио у "тојоту" аустријских регистарских ознака у којој су били повријеђени.

Према ријечима очевидаца ове несреће призор је био стравичан.

- Предњи дио оба возила у потпуности је смрскан. "Мерцедес" у којем су били настрадали младић и двије дјевојке ватрогасци су сјекли како би извукли тијела. Дијелови аутомобила били су расути свуда по путу - казао је један од очевидаца који није желио да му објавим име.

Према непотврђеним информацијама младић и двије дјевојке кобне вечери били су у граду и враћали се са прославе коју је организовала Мијићева јер је тај дан положила државни испит за његоватељицу.  По повратку дошло је до кобног судара у којем су угашена три млада живота.

Љекарска помоћ повријеђенима је указана у Дому здравља Жепче одакле су на даље лијечење превезени у зеничку болницу.

Дежурни љекар у овој здравственој установи Касим Спахић рекао је јуче да су пацијенти мајка и син задобили повреде стомака и одређени губитак крви док је Б. Б. задобила прелом обје наткољенице.

- Пацијенткиња Е.Б. и малољетник након указане љекарске помоћи смјештени су на Одјел интензивне његе. Према тренутном стању не може се рећи да су стабилно али све иде планираним током тако да очекујемо опоравак уз апарате за дисање - казао је јуче Спахић.

Полиција Зеничко-добојског кантона након увиђаја наставила је истрагу у циљу утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

Хркаћ је био ученик Средње мјешовите школе у Жепчу а крајем јануара ове године напунио је 19 година. Након завршене средње школе почео је да ради са оцем који је шумар. Његова пријатељица Антоловић такође је била ученица исте школе али и одбојкашица женског одбојкашког клуба Жепче. Мијићева је била радница у једној од локалних спортских кладионица у Жепчу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана