Mladići napali policajce u Ugljeviku

Goran Obradović
Mladići napali policajce u Ugljeviku

Ugljevik - Zdravko Trifunović (28) i još četvorica mladića iz Ugljevika uhapšeni su zbog sumnje da su napali i povrijedili dvojicu policajaca.

Do incidenta je došlo nakon što je Trifunović automobilom "golf 5" prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a kada je policija pokušala da ga kazni, njih pet je nasrnulo na policajce.

Prema nezvaničnim informacijama, osim Trifunovića uhapšeni su Dejan Vojinović (25), Igor Stojanović (26), Saša Popović (26) i Dejan Simić (26). Svi su od ranije poznati policiji zbog tuča i nasilničkog ponašanja, a Trifunović je hapšen zbog sumnje da se bavio prodajom kokaina, ali i trgovinom oružja. On je početkom februara 2009. godine uhapšen kada je Specijalno tužilaštvo razbilo veliku kriminalnu grupu koja se bavila proizvodnjom i prodajom oružja.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović pojasnila je, navodeći inicijale osumnjičenih, da ja prilikom redovnih poslova policija u nedjelju u Ugljeviku primijetila da je "golf 5" prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

- Poslije toga pronašli su pomenuti automobil parkiran na trotoaru ispred ugostiteljskog objekta u tom gradu. Prilikom zapisivanja registarskih tablica policiji je prišao Trifunović koji je počeo da psuje, vrijeđa i da prijeti policajcima, a zatim i nasrnuo na jednog od pripadnika MUP-a - rekla je Simojlovićeva.

Drugi policajac naredio je Trifunoviću da prestane sa napadom, ali tada su iz ugostiteljskog objekta izašli Simić, Popović, Stojanović i Vojinović i fizički napali policajce. Povrijeđeni pripadnici MUP-a su pozvali pojačanje koje je stiglo i uhapsilo napadače, ali je Trifunović uspio da pobjegne.

Ubrzo poslije napada policija je uhapsila Trifunovića, ali je on tokom kriminalističke obrade razbio prozor na policijskoj stanici i ponovo pokušao da pobjegne. Policija ga je savladala i uhapsila. Prilikom pokušaja bijega on se posjekao na staklo razbijenog prozora.

Svi uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službenih poslova, a Trifunović i za oštećenje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana