Младићи из БиХ у Риму брутално силовали двије дјевојчице

nezavisne.com
Младићи из БиХ у Риму брутално силовали двије дјевојчице

Рим - Двадесетједногодишњи Марио Сеферовић и годину млађи Маицон Халиловић, обојица из БиХ, осумњичени су да су у италијанској пријестоници Риму силовали двије четрнаестогодишњакиње, јављају тамошњи медији.

По истом извору, те дјевојчице су биле фасциниране "виртуелним познаником" толико да су пристале на састанак без икаквих провјера, а у мрачној римској улици сусреле су се с Мариом, који је крио идентитет, године и намјере, с тим што је на ту локацију дошао са саучесником - Халиловићем.

Сеферовић и Халиловић су потом, како се наводи, савладали дјевојчице, ставили им "лисице", одвели их у једну рушевину и тамо силовали.

Наводно су дјевојчицама током тог чина запријетили да ће их убити "ако не буду тихе". Штавише, Сеферовић је, по писању медија, био толико дрзак да је неколико дана касније назвао кућу једне од малољетница, интересујући се "зашто му се не јавља" јер су њих двоје "у вези".

На Facebookу је Сеферовић, наводи се, користио псеудоним Алесио ил Синто. Мјесец дана након силовања, које се догодило у октобру, договорио је нови састанак путем те друштвене мреже. Умјесто наивних дјевојчица, овај пут су га дочекали карабињери.

Током истраге, управо тужилац Марија Монтелеоне је дошла до закључка да је у цијелом случају постојала намјера, јер је, наводи се, "починилац и касније покушао да ступи у контакт са једном од силованих дјевојака".

Међутим, према ријечима Сеферовићевог адвоката, он пориче да је уопште био са том дјевојком.

"Рекао ми је да није био уопште на мјесту злочина, рекао ми је да је невин", каже Емануел Фиермонте, Сеферовићев адвокат.

Без обзира на све, двојица осумњичених остају у затвору "Регина Kоели" у Риму. Сеферовић се, иначе, на Facebookу хвалио се да је у вези с кланом Касамоника, који у Риму асоцира на криминал и богатство.

Марио Сеферовић припада клану Сеферовић из БиХ, о којем се писало у италијанским медијима након што су два члана клана прошле године запалила три сестре из БиХ - из противничког клана.

Полиција је, подсјетимо, прошлог мјесеца у једном градишком приградском насељу ухапсила Рената Сеферовића (24) и његовог петнаестогодишњег брата Ј.С. због бруталног убиства три сестре, Елизабете (4), Ангелике (8) и Франческе (20), које су прољетос запаљене у камперу у Италији. Потом су пуштени на слободу.

"С обзиром на то да је осумњичени држављанин БиХ и да са Италијом немамо билатерални споразум о изручењу домаћих држављана, Ренато Сеферовић се пушта слободу", образложили су тада из Суда БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана