Младића из БиХ у Словенији усмртио кран

Приредио: Небојша Томашевић
Младића из БиХ у Словенији усмртио кран

Љубљана - Нермин Зулић (30) из Бихаћа погинуо је када је на њега пала дизалица - кран на градилишту у Доњој Хочи у Словенији.

Несрећа се десила током викенда, када се изненада обрушио кран и пао на Зулића. Он је након што га је ударила конструкција ове дизалице давао знакове живота и превезен је у болницу у Марибору.

Нажалост, упркос брзој интервенцији љекара, преминуо је убрзо од посљедица тешких повреда.

Како су пренијели медији у Словенији, тачан узрок ове трагедије и друге околности нису утврђени.

Зулић  је у фирму у којој је страдао отишао да ради прије двије седмице. Његови познаници су испричали да је у другу земљу отишао како би себи зарадио за бољи живот.

Сви његови познаници за Зулића имају само ријечи хвале и, како кажу, памтиће га као доброг и веселог човјека који је знао да ужива уз музику.

Ово је само још једна у низу трагичних несрећа на радилиштима у иностранству у којима су жртве радници из БиХ. Иван Ињић из Новог Травника погинуо је у Хрватској почетком августа у каменолому грађевинске фирме "Сарађен" у Дубрави код Тиснога. Њега је поклопила кашика багера и на мјесту усмртила. Мјесец раније у Црној Гори живот је изгубио Младен Матовић (30), који је радио на новом ски-центру на Бјеласици. Страдао је када се камион у којем је био из непознатих разлога сам покренуо и обрушио низ стрмину. У мају је на радилишту у Аустрији погинуо педесетдеветогодишњи радник из БиХ, чиј идентитет није саопштен. Њега је кашика багера приклијештила уза зид зграде. Багер је возио његов колега Аустријанац, а несрећа се десила јер није видио радног колегу. Синиша Бранковић (41) звани Кобра из Челинца погинуо је почетком марта у Италији у бродоградилишту у граду Монфалконе. Пао је са крова зграде високе око 20 метара. У вријеме несреће провјеравао је конструкцију крова.

Опраштање

Бројни познаници и пријатељи Нермина Зулића опростили су се од њега на друштвеној мрежи "Фејсбук". Осим саучешћа породици, поједини су у коментарима кривили власт што људи морају да иду у иностранство да би зарадили и прехранили породице.

- Нермин је отишао у Словенију трбухом за крухом. Нажалост, на градилишту се десила несрећа и наш млади суграђани је погинуо. Драги наши политичари, ратни профитери, пече ли вас савјест - један је од написаних коментара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана