Mladić ubijen u porti crkve

Agencije
Mladić ubijen u porti crkve

Beograd - Jedna osoba je unedjelju je bijena, a jedna teže povrijeđena u porti crkve u mjestu Vranić u blizini Beograda.

Beogradska policija traga za nepoznatim čovjekom koji je sa još dvojicom napadača u porti hrama Svetog Proroka Ilije u Vraniću izbo na smrt četrdesetogodišnjeg Sašu Joksića, a zatim nožem povrijedio i Dražena J. (22) iz tog mjesta.

Kako prenose srpski mediji, zločin se dogodio u porti crkve, u kojoj se u subotu uveče postavljao šator, kao dio proslave seoske slave.

Porta je bila puna ljudi koji su učestvovali u postavljanju šatora, a pojedini od njih su bili pod dejstvom alkohola.

Nakon što je šator postavljen, Saša je primijetio trojicu mladića kako uriniraju u porti crkve. Nakon što im je rekao da to ne rade, došlo je do svađe i jedan od trojice mladića ga je nasmrt izbo.

Napadač je izvukao nož i najprije Saši nanio tri ubodne rane, od kojih je i preminuo na putu za bolnicu, a nakon toga je ranio Dražena, koji je bio s njim u društvu.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvojica napadača su iz Rakovice, a treći iz Meljaka, mjesta u blizini Vranića.

Policiju je pozvao jedan od žitelja Vranića, a nakon napada povrijeđeni su hitno prebačeni u Urgentni centar u Beogradu.

Saša Joksić je preminuo na stolu za reanimaciju u Urgentnom centru od tri uboda nožem koje je zadobio u predjelu stomaka, a Dražen je operisan. On je van životne opasnosti, ali ima teške povrede. Policija intenzivno radi na identifikaciji i hapšenju ubice.

Ubistvo i ranjavanje su se dogodili tokom Ilindanskog vašara.

Vranić je naselje u opštini Barajevo, koja pripada gradu Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana