Младић пронађен крвав у центру Бањалуке

Невена Бунић
Младић пронађен крвав у центру Бањалуке

Бањалука - Малољетник С. Ј. (17) пронађен је у бесвјесном стању након што је тешко повријеђен у масовној тучи у Бањалуци.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да им је случај пријављен у ноћи између петка и суботе, пола сата послије поноћи.

- Добили смо пријаву да је дошло до туче у којој је малољетник добио повреде због којих је хоспитализован. Извршен је увиђај и предузимамо све мјере да расвијетлимо случај и утврдимо све околности - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Туча се догодила у улици Николе Пашића, а према писању бањалучких портала, младић је пронађен без свијести и у крви испред драгстора у Српској улици, која се укршта с улицом у којој се десила туча.

Повријеђеном је помоћ указана у Универзитетском клиничком центру РС, гдје су му констатоване тешке тјелесне повреде.

- Служба Хитне помоћи довезла је малољетног пацијената С. Ј. око један час послије поноћи у хитну пријемну хируршку амбуланту. Констатоване су му повреде главе и прелом вилице. Он је првобитно смјештен у Службу за неурохирургију, да би у недјељу, због природе повреда, био премјештен у Службу за максилофацијалну хирургију - рекао је дежурни љекар на хирургији доктор Милан Симатовић.

У посљедњих десет дана у Бањалуци су се десиле двије масовне туче.

Петорица Бањалучана ухапшена су прошле седмице због сумње да су брутално претукла познатог пјевача и угоститеља Душка Бркића Геру (53) из Бањалуке у његовом кафићу "Интермецо" у насељу Лауш. Поломљеним стакленим пивским флашама нанијели су му тешке повреде по лицу и тијелу.

И прије осам дана група младића брутално је претукла Н. Ш. (20) из Чајнича и поломила му кости лица у улици Саве Ковачевића у насељу Борик. Инцидент се десио 23. септембра ујутро нешто послије четири часа, а Н. Ш. је поред повреде костију лица имао и вишеструке повреде главе. Како је објављено, момка је тукло више њих и ударали су га и циглама.

Повријеђени младић стабилно

Доктор УКЦ-а Милан Симатовић је рекао да је здравствено стање повријеђеног малољетника тренутно стабилно.

- Он остаје на даљем лијечењу и праћењу у нашој установи - рекао је Симатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана