Mladić poginuo u Ramićima kod Banjaluke vraćajući se s posla

Nevena Bunić
Mladić poginuo u Ramićima kod Banjaluke vraćajući se s posla

Banjaluka - Radenko Škorić (30) iz Aginog Sela kod Banjaluke poginuo je kada se, dok je bio za volanom “golfa 4” sudario sa “mercedesom” u banjalučkom naselju Ramići.

Stravična nesreća desila se u subotu uveče na raskrsnici prijedorske magistrale i puteva za naselja Dragočaj i Ramići.

Prema nezvaničnim informacijama, do sudara je došlo kada se Škorić sa sporednog uključivao na glavni put. U tom momentu naišao je “mercedes”, kojim je upravljao Toni Bošnjak (21) iz Gruda, i navodno sa bočne strane udario “golf 4”. Škorić je preminuo na licu mjesta.

Ubrzo su stigle ekipe policije i hitne pomoći, ali nesrećnom mladiću nije bilo pomoći. Policija je obavila uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.

- Uviđaj je obavio tužilac Dalibor Vrećo, koji je naložio da budu utvrđene sve okolnosti nesreće, a između ostalog naredio je i obdukciju tijela poginulog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS - naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Stradali Banjalučanin je bio zaposlen kao vozač u preduzeću “Elektroobnova”, a u vrijeme kada se desila nesreće završio je sa poslom i vraćao se kući. Prema priči mještana Aginog Sela riječ je o vrijednom mladiću iz poštene porodice.

- Njegovi roditelji i dvojica braće su poštovani u selu. Radenko je uvijek bio spreman da pomogne drugima, a jedno vrijeme je bio i predstavnik u Savjetu mjesne zajednice Agino Selo. Nije bio oženjen, ali je bio u dugogodišnjoj vezi. Ovo je velika tragedija da tako divan momak pogine, pred njim je bio cijeli život - rekao je jedan od mještana Aginog Sela.

Sudar u kojem je poginuo Škorić desio se na istoj raskrsnici gdje je prije osam i po godina u saobraćajnoj nesreći život izgubila Milana Čegar (18). Mještani Ramića su ogorčeni jer tvrde da već godinama upozoravaju nadležne da raskrsnica preko koje djeca svakodnevno idu u školu nije bezbjedna, ali da niko ništa ne preduzima.

I na drugim putevima u Republici Srpskoj proteklog vikenda bilo je saobraćajnih nesreća. Jedna osoba lakše je povrijeđena u sudaru dva automobila i četvorocikla u Jakupovcima kod Laktaša. Nesreća se desila juče oko podneva na magistralnom putu.

Zgažena žena stabilno

Žena koju je u subotu udario kombi na trotoaru u samom centru Banjaluke Lj. J. (64) operisana je i nalazi se u stabilnom stanju. Ona je zbrinuta u Univerzitetski kliničkom centru RS u Banjaluci u Službi za torakalnu hirurgiju.

 - Pacijentkinja ima posjekotine glave i prelom rebara i ostaje na praćenju u našoj ustanovi - naveli su u UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana