Mladić na smrt izboden šrafcigerom u centru Banjaluke

Nebojša Tomašević
Mladić na smrt izboden šrafcigerom u centru Banjaluke

BANjALUKA - Goran Bilčar (27) iz Trna kod Laktaša i Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je na smrt šrafcigerom izboden Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice, saznaje "Glas Srpske".

Krvavi obračun, u kojem je navodno učestvovalo više mladića, desio se juče oko 3.15 časova u banjalučkoj ulici Nikole Pašića. Prema nezvaničnim informacijama, Milovanovića je tokom tuče i naguravanja neko od napadača ubo šrafcigerom u vrat i glavu. Od tih povreda on je ubrzo preminuo. Kobne udarce zadobio je na ulici u blizini parka "Kupusište", gdje je na trotoaru u pomenutoj ulici ostala i mrlja krvi. Izvor blizak istrazi je kazao da postoji određena sumnja da mu je te kobne povrede nanio Bilčar, ali to se još provjerava.

- Postoje dvije verzije kako je došlo do sukoba i tragičnog ishoda. Prema jednoj priči, nekoliko mladića, od kojih je većina bila pijana, posvađali su se ispred pekare u ulici Nikole Pašića, a prema drugoj sukob je izbio zbog banalne saobraćajne nesreće - kazao je naš izvor.

Pojasnio je da je svađa ispred pekare navodno izbila kada su se susrele dvije grupe mladića od kojih su neki nešto pjevali. Navodno je, kaže on, vidno raspoloženim mladićima neko iz druge grupe nešto dobacio pa su se posvađali.

- Tu valjda nije bilo tuče i mladići su ubrzo nakon kraće prepirke otišli u dva vozila, BMW-u i "fijatu". U prvom su bili Bilčar i Mihajlović, a u drugom stradali Milovanović i još četiri osobe. Međutim, samo 50 metara dalje došlo je do sukoba. Valjda je jedno od vozila naglo zakočilo, a drugo je izbjegavajući da ga udari stalo pored njega ili ga je malo i udarilo - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da su tada mladići izašli iz vozila i počela je prepirka i naguravanje.

- Prema do sada prikupljenim informacijama sumnja se da je Bilčar iz svog BMW-a izvadio šrafciger i njime udario Milovanovića. Mladić je pao na zemlju i ubrzo od zadobijenih povreda preminuo. Ipak, još se provjerava da li je tako bilo i šta je motiv sukoba - kazao je ovaj izvor.

Istakao je da je policija brzo stigla na mjesto sukoba i blokirala ulicu, te krenula u potragu za napadačima, koji su već bili pobjegli.

- Izuzeti su snimci s kamere video-nadzora jedne pekare i nekoliko drugih objekata. Na osnovu toga su identifikovani neki učesnici sukoba. Osumnjičeni Bilčar i Mihajlović do sada nisu imali nijednu krivičnu prijavu i sukob s zakonom. U toku su provjere da li su se oni poznavali sa stradalim mladićem i njegovim drugom i jesu li imali ranijih sukoba - rekao je izvor iz istrage.

Mještani Kozarske Dubice juče su bili šokirani viješću da im je ubijen sugrađanin Bojan Milovanović. Jedan od njegovih poznanika, ne želeći da mu pominjemo ime, kazao je da je čuo razne priče o njegovoj pogibiji.

- Čuo sam da je prije tragedije bio sa drugom u nekim od noćnih klubova u Banjaluci. Priča se da su proslavljali to što je taj drugar završio fakultet. Priča se da se posvađao s nekim momcima, ali niko još ne zna tačno šta se desilo - kazao je ovaj Dubičanin.

Pojasnio je da je Milovanović radio kao obezbjeđenje, ali i kao di-džej u jednom kafiću u Kozarskoj Dubici. Zanimljivo je i da je osumnjičeni Mihajlović takođe bio ljubitelj motora i član jednog moto-kluba, a takođe je u radio i kao di-džej.

Banjalučko Okružno tužilaštvo saopštilo je da je Bojan Milovanović stradao u sukobu više lica.

- To se desilo u ulici Nikole Pašića oko 3.15 časova. U toku je istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - kazali su u tužilaštvu, ne navodeći druge detalje.

Vlasnici i radnici nekoliko radnji u banjalučkoj ulici Nikole Pašića kazali su da su saznali za ubistvo kada su došli na posao.

- Cijela ulica je bila puna policije i blokirana. Nismo znali šta se dešava, ali ubrzo smo čuli da je ubijen neki mladić - kazao je jedan Banjalučanin koji radi u jednoj prodavnici u pomenutoj ulici.

Saslušanja i obdukcija

Osumnjičeni Goran Bilčar i Marko Mihajlović juče su bili na ispitivanju u banjalučkoj policiji i do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" njihovo saslušanje nije bilo završeno. Kako saznajemo, oni će nakon toga biti predati u banjalučko Okružno tužilaštvo.

- Uviđaj ovog slučaja je obavio tužilac Radenko Janković, koji je naredio obdukciju tijela stradalog radi utvrđivanja uzroka smrti - kazali su u tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana