Младић на смрт избоден шрафцигером у центру Бањалуке

Небојша Томашевић
Младић на смрт избоден шрафцигером у центру Бањалуке

БАЊАЛУКА - Горан Билчар (27) из Трна код Лакташа и Марко Михајловић (27) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су учествовали у тучи у којој је на смрт шрафцигером избоден Бојан Миловановић (29) из Козарске Дубице, сазнаје "Глас Српске".

Крвави обрачун, у којем је наводно учествовало више младића, десио се јуче око 3.15 часова у бањалучкој улици Николе Пашића. Према незваничним информацијама, Миловановића је током туче и нагуравања неко од нападача убо шрафцигером у врат и главу. Од тих повреда он је убрзо преминуо. Кобне ударце задобио је на улици у близини парка "Купусиште", гдје је на тротоару у поменутој улици остала и мрља крви. Извор близак истрази је казао да постоји одређена сумња да му је те кобне повреде нанио Билчар, али то се још провјерава.

- Постоје двије верзије како је дошло до сукоба и трагичног исхода. Према једној причи, неколико младића, од којих је већина била пијана, посвађали су се испред пекаре у улици Николе Пашића, а према другој сукоб је избио због баналне саобраћајне несреће - казао је наш извор.

Појаснио је да је свађа испред пекаре наводно избила када су се сусреле двије групе младића од којих су неки нешто пјевали. Наводно је, каже он, видно расположеним младићима неко из друге групе нешто добацио па су се посвађали.

- Ту ваљда није било туче и младићи су убрзо након краће препирке отишли у два возила, BMW-у и "фијату". У првом су били Билчар и Михајловић, а у другом страдали Миловановић и још четири особе. Међутим, само 50 метара даље дошло је до сукоба. Ваљда је једно од возила нагло закочило, а друго је избјегавајући да га удари стало поред њега или га је мало и ударило - казао је овај извор "Гласа Српске".

Додао је да су тада младићи изашли из возила и почела је препирка и нагуравање.

- Према до сада прикупљеним информацијама сумња се да је Билчар из свог BMW-а извадио шрафцигер и њиме ударио Миловановића. Младић је пао на земљу и убрзо од задобијених повреда преминуо. Ипак, још се провјерава да ли је тако било и шта је мотив сукоба - казао је овај извор.

Истакао је да је полиција брзо стигла на мјесто сукоба и блокирала улицу, те кренула у потрагу за нападачима, који су већ били побјегли.

- Изузети су снимци с камере видео-надзора једне пекаре и неколико других објеката. На основу тога су идентификовани неки учесници сукоба. Осумњичени Билчар и Михајловић до сада нису имали ниједну кривичну пријаву и сукоб с законом. У току су провјере да ли су се они познавали са страдалим младићем и његовим другом и јесу ли имали ранијих сукоба - рекао је извор из истраге.

Мјештани Козарске Дубице јуче су били шокирани вијешћу да им је убијен суграђанин Бојан Миловановић. Један од његових познаника, не желећи да му помињемо име, казао је да је чуо разне приче о његовој погибији.

- Чуо сам да је прије трагедије био са другом у неким од ноћних клубова у Бањалуци. Прича се да су прослављали то што је тај другар завршио факултет. Прича се да се посвађао с неким момцима, али нико још не зна тачно шта се десило - казао је овај Дубичанин.

Појаснио је да је Миловановић радио као обезбјеђење, али и као ди-џеј у једном кафићу у Козарској Дубици. Занимљиво је и да је осумњичени Михајловић такође био љубитељ мотора и члан једног мото-клуба, а такође је у радио и као ди-џеј.

Бањалучко Окружно тужилаштво саопштило је да је Бојан Миловановић страдао у сукобу више лица.

- То се десило у улици Николе Пашића око 3.15 часова. У току је истрага с циљем утврђивања свих околности овог догађаја - казали су у тужилаштву, не наводећи друге детаље.

Власници и радници неколико радњи у бањалучкој улици Николе Пашића казали су да су сазнали за убиство када су дошли на посао.

- Цијела улица је била пуна полиције и блокирана. Нисмо знали шта се дешава, али убрзо смо чули да је убијен неки младић - казао је један Бањалучанин који ради у једној продавници у поменутој улици.

Саслушања и обдукција

Осумњичени Горан Билчар и Марко Михајловић јуче су били на испитивању у бањалучкој полицији и до закључења овог броја "Гласа Српске" њихово саслушање није било завршено. Како сазнајемо, они ће након тога бити предати у бањалучко Окружно тужилаштво.

- Увиђај овог случаја је обавио тужилац Раденко Јанковић, који је наредио обдукцију тијела страдалог ради утврђивања узрока смрти - казали су у тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана