Младић изрешетан са осам метака у Зеници

Небојша Томашевић
Младић изрешетан са осам метака у Зеници

Зеница - Полиција трага за Х. Д. из Зенице због сумње да је са осам хитаца из пиштоља ранио суграђанина Арна М. (27) током обрачуна у зеничкој улици Лонџа.

Инцидент се десио у сриједу само неколико часова након ватреног обрачуна у коме је рањен Ренато Баришић (19) у зеничком насељу Цкрвенице.

Према незваничним информацији, рањавању Арна претходила је свађа неколико младића.

- Група млађих особа сједила је на бетонском зиду у улици Лонџа и ту су се због нечега посвађали. Дошло је до сукоба током којег је Х. Д. пуцао из пиштоља. Осам хитаца је погодило Арна М. у ноге. Нападач и још једна особа која је била с њим су након тога побјегли - рекао је извор близак истрази.

Повријеђени младић превезен је у Кантоналну болницу у Зеници гдје задржан.

- Пацијент А. М. примљен је у сриједу навече, 21.50 часова са више устрелних рана на обје поткољенице и наткољнице. Љекари су констатовали тешке повреде, а он је након указане помоћи смјештен на Одјел за васкуларне болести - казали су у КБ Зеница.

У МУП-у Зеничко-добојског кантона су казали да су обавили увиђај и да трагају за осумњиченим. Нису наводили детаље нити могли да кажу шта је могући мотив обрачуна младића.

Зеничка полиција је јуче ухапсила Адмира Топчића који се сумњичи да је учествовао у нападу и рањавању Рената Баришића. Раније је због овог обрачуна ухапшен Керим Ћерим (22) из Зенице. Сазнајемо да  је он био очевидац догађаја и вјероватно ће постати свједок у овом случају.

Рањавање Арна М. је шести револверашки обрачун у Зеници од почетка године. Због посљедњих дешавања полиција је буквално окупирала Зеницу и претреса сваког сумњивог.

Осим полиције у Зеници и сарајевска полиција трага за револверашима. Сарајлије Марио Мрњавац и Медин Косо и даље су у бјекству послије убиства Анеса Мешића (38) на Тргу Отешког батаљона у Сарајеву. Очевици убиства су испричали да је Мрњавац пуцао, а Косо био с њим.

Збадање

Љекари болнице у Бихаћу и јуче су се борили за живот малољетног Емина Рахмановића (17) из Велике Кладуше којег је ножем убо суграђанин Хусо Шехић (60). Сукоб се десио у сриједу у градском парку у Великој Кладуши око 15 часова. Током туче  Шехић је ножем убо Рахмановића након чега је и ухапшен. У МУП-у Унско-санског кантона, наводећи иницијале, потврдили су да се десио инцидент и да је Шехић ухапшен.  Нису наводили детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана