Младић из Српца пуцао па пиштољ сакрио у ормару у спаваћој соби

Срна
Младић из Српца пуцао па пиштољ сакрио у ормару у спаваћој соби

Србац - У ормару у спаваћој соби полиција је пронашла пиштољ, претресајући кућу коју користи Данијел Д. (28) из Српца, осумњичени да је прије неколико дана пуцао код локалне пекотеке.

Тај младић је потом ухапшен, а терете га за угрожавање безбједности, као и недозвољено држање оружја.

Како сазнајемо, истрага је покренута након што је полиција сазнала да је у недјељу око 21.30 неко пуцао из пиштоља код пекотеке у мјесту Кобаш.

“Тада нико није рањен, нити је тај случај пријављен, али је полиција сазнала да је неко испалио више хитаца и почела да утврђује о коме се ради”, открива саговорник “Независних”. Како додаје, полиција је у понедјељак сазнала идентитет осумњиченог, али га тада није успјела пронаћи.

“Пронашли су га и ухапсили 19. марта. Полиција је притом имала судску наредбу да претресе кућу у којој Данијел станује, али и пратеће објекте”, појашњава наш саговорник. Током претреса су у ормару у спаваћој соби пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

“У питању су пиштољ и муниција”, саопштено је јуче из Полицијске управе Градишка.

О свему је упознат дежурни тужилац. Одлучио је да осумњичени након испитивања буде пуштен на слободу. Међутим, против овог двадесетосмогодишњака ће у редовној процедури бити достављен извјештај.

Кривични законик Републике Српске прописује и затворску казну за недозвољено држање оружја.

“Ко неовлаштено на јавном мјесту носи оружје чије је набављање грађанима дозвољено, а за које нема оружни лист, односно дозволу за држање оружја, биће кажњен новчаном казном или казном затвора до једне године”, наводи се у закону.

За угрожавање безбједности прописана је новчана казна или казна затвора до двије године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана