Млади кошаркаш из Билеће погинуо пред својом школом

Невена Бунић
Млади кошаркаш из Билеће погинуо пред својом школом

Билећа - Филип Милојевић (19) из Билеће погинуо је када је за воланом “форд фокуса” ударио у жељезну ограду, а потом у стуб јавне расвјете и семафор у улици Владимира Гаћиновића у Билећи.

Стравична несрећа десила се јуче неколико минута након поноћи, када је младић из непознатих разлога изгубио контролу над аутомобилом у близини Средњошколског центра “Голуб Купреш”, који је и похађао. Милојевић је остао мртав на мјесту несреће. Са њим у возилу била је и његова другарица из школе Јована Роган (19). Она је у овој несрећи задобила повреде због којих је збринута у Општој болници у Требињу.

Према незваничним информацијама, Милојевић и Роганова ту ноћ су се дружили са пријатељима испред школе, а несрећа се десила по повратку кући. Нису познате околности које су довеле до несреће.

- Обавили смо увиђај и прикупили све трагове који ће показати околности несреће. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Требињу - навели су у полицији.

Милојевић је био талентован кошаркаш, а наступао је за Хео Билећа у кадетским категоријама. У Билећи су га сви знали као ведрог и дружељубивог момка.

- Прије 15 дана одлучио је да напусти наш клуб због обавеза у школи. Сви у клубу потресени смо овом трагедијом. Био је сјајан играч, а још бољи момак. Сви смо га вољели и поштовали - рекао је тренер клуба Хео Билећа Борис Јокановић.

И на другим путевима у Републици Српској било је тешких несрећа. Три особе су повријеђене у судару четири аутомобила у Омарској код Приједора. Несрећа се десила јуче ујутро у близини хотела “Пети неплан”, гдје су се прво сударили “алфа ромео” и “фолксваген туарег”, који су се након тога одбили од паркирани “пежо 307” и “голф 2”. Возачи “алфа ромеа” Д. Р. и “фолксваген туарега” А. Ш., као и сувозач у “туарегу” И. Ш., задобили су повреде због којих су збринути у болници у Приједору и у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.

Дјечак

Четворогодишњи дјечак тешко је повријеђен након што га је “опелом” ударио А. О. (24) из Сребренице у насељу Баратова. Несрећа се десила у понедјељак око поднева, када је малишан изашао из продавнице. Он је превезен до болнице у Зворнику, па у Универзитетски клинички центар у Тузли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана