Mještani i dalje u strahu od trostrukog ubice

N. T.
Mještani i dalje u strahu od trostrukog ubice

Konjic - Veliki broj policajaca juče je nastavio potragu za pripadnikom zloglasnog odreda “El mudžahid” Edinom Gačićem (43) iz Banjaluke koji je osumnjičen za brutalno ubistvo Sauda Sultanića (39) u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je psihički nestabilna ličnost i osuđivani ubica koji je odležao zatvorsku kaznu za ubistvo majke i bivšeg ratnog druga. Mještani Konjica i okoline su u strahu jer bi Gačić mogao da ubije još nekoga, jer je opasan i naoružan.

On je Sultanića usmrtio u ponedjeljak ujutro kada je došao na vrata njegove prodavnice i odmah zapucao iz puške, a zatim ga je izbo nožem. Dežurni tužilac u Konjicu potvrdio je da je obdukcijom utvrđeno da je Sultanić jednim hicem pogođen u lice, a sa dva u tijelo. Nađene su i rane od noža.

Motiv ovog zločina nije poznat, a Gačić je navodno na veresiju kupovao kod Sultanića. Zbog potrage za osumnjičenim u selima oko Konjica je opsadno stanje, na svakih stotinak metara je policajac sa dugim cijevima.

Policajcima iz Konjica stigla je podrška od kolega iz Mostara. U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona su rekli da su pretresene dvije lokacije koje su dovođene u vezu sa Gačićem, ali bez rezultata. Tokom pretresa kuće u kojoj je on stanovao pronađena je veća količina oružja i eksploziva. Sve policijske agencije u BiH obaviještene su o potrazi za Gačićem i dostavljeni su im njegovi podaci.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da će policija Srpske pomoći kolegama iz FBiH. Gačić je 1998. ubio bivšeg saborca Ismeta Gunića za što je dobio 14 godina robije. Po izlasku na dopust 2002. ubio je majku Sifetu i zbog oba zločina osuđen na 20 godina zatvora iz kojeg je izašao 2017. poslije čega je prodao imovinu u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana