Мјештани и даље у страху од троструког убице

Н. Т.
Мјештани и даље у страху од троструког убице

Коњиц - Велики број полицајаца јуче је наставио потрагу за припадником злогласног одреда “Ел муџахид” Едином Гачићем (43) из Бањалуке који је осумњичен за брутално убиство Сауда Султанића (39) у Подорашцу код Коњица.

Гачић је психички нестабилна личност и осуђивани убица који је одлежао затворску казну за убиство мајке и бившег ратног друга. Мјештани Коњица и околине су у страху јер би Гачић могао да убије још некога, јер је опасан и наоружан.

Он је Султанића усмртио у понедјељак ујутро када је дошао на врата његове продавнице и одмах запуцао из пушке, а затим га је избо ножем. Дежурни тужилац у Коњицу потврдио је да је обдукцијом утврђено да је Султанић једним хицем погођен у лице, а са два у тијело. Нађене су и ране од ножа.

Мотив овог злочина није познат, а Гачић је наводно на вересију куповао код Султанића. Због потраге за осумњиченим у селима око Коњица је опсадно стање, на сваких стотинак метара је полицајац са дугим цијевима.

Полицајцима из Коњица стигла је подршка од колега из Мостара. У Тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона су рекли да су претресене двије локације које су довођене у везу са Гачићем, али без резултата. Током претреса куће у којој је он становао пронађена је већа количина оружја и експлозива. Све полицијске агенције у БиХ обавијештене су о потрази за Гачићем и достављени су им његови подаци.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је да ће полиција Српске помоћи колегама из ФБиХ. Гачић је 1998. убио бившег саборца Исмета Гунића за што је добио 14 година робије. По изласку на допуст 2002. убио је мајку Сифету и због оба злочина осуђен на 20 година затвора из којег је изашао 2017. послије чега је продао имовину у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана