Митровић претукао брата ловачком пушком због кошења траве

Невена Бунић
Митровић претукао брата ловачком пушком због кошења траве

Модрича - Милован Митровић (64) ухапшен је због сумње да је ловачком пушком претукао брата Богдана (56) на њиви у Скугрићу код Модриче, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило у четвртак када су браћа одлучила да косе њиву њиховог оца. Према незваничним информацијама, Милован је премлатио брата јер се нису могли договорити ко ће косити њиву.

- Почели су да се свађају јер нису могли да се договоре ко ће покосити њиву и коме припада откос. Жустра расправа је прерасла у тучу, а старији брат је узео ловачку пушку и почео да удара млађег по глави и тијелу. Богдан се од силине удараца онесвијестио - рекао је извор близак истрази.

Комшије су чуле галаму, па су позвале полицију, а убрзо је стигла и екипа Хитне помоћи која је бесвјесног Митровића превезла до модричког Дома здравља, а потом и до добојске болнице "Свети апостол Лука". Полиција је затекла Милована поред повријеђеног брата на њиви и ставила му лисице на руке, а ловачку пушку су му одузели.

- Ухапшени М. Б. осумњичен је за наношење повреда, као и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Радимо на утврђивању свих околности у овом случају, а о свему је упознат и дежурни тужилац Окружног тужилаштва - рекла је портпаролка Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Није жељела да износи више детаља, јер Богдан још није испитан пошто се налази у болници.

Комшије браће у невјерици су испричале да су згрожене овом свађом која је могла трагично да заврши. Истакли су да Митровићи никада нису правили проблеме по селу, па их је овај напад веома изненадио.

- Обојица су вриједни и пристојни и никада нису правили нереде, а нисам чуо ни да су се раније међусобно сукобљавали. Живе у одвојеним кућама. Богдан израђује столарију, док се Милован бави пољопривредом - испричао је један од мјештана Скугрића.

Милован и Богдан никада се нису оженили и немају дјецу.

- Мислим да њих Митровића има петоро, а родитељи су им умрли. Прије неколико година погинуо им је један брат, пао је на бетон и разбио главу. Страшно је ово што се десило, нико то није очекивао - казао је комшија сукобљене браће.

Обрачун мушкараца на њиви десио се и прије двије седмице када је Томислав Ћопић (74) тешко повријеђен након што га је комшија Мирко Ћопић (66) напао и ударио сјекиром у Горњем Первану код Бањалуке. Све се десило на Велики петак у послијеподневним часовима када је Мирко пустио своје свиње да слободно шетају, па су животиње ушле и на Томиславово имање и почеле да праве штету на усјевима.

Када је видио шта животиње раде, старији Ћопић је отишао до међе и позвао комшију да врати свиње. Умјесто разговора избила је расправа, а потом и жестока свађа. Изнервирани Мирко је узео сјекиру и почео да удара Томислава. Родбина старца испричала је да је тада задобио тешке повреде главе, отворене ране на врату и рамену, прелом четири ребра и ишчашење кука. Мирко је послије пребијања комшије отишао у кућу као да се ништа није десило. Повријеђени старац је некако успио да путем телефона позове сина Недељка, а убрзо је стигла и полиција која је ухапсила насилника.

Повреде

Повријеђени Богдан Митровић је због тежине повреда завршио у Служби хирургије, на Одјељењу абдоминалне хирургије у болници "Свети апостол Лука" у Добоју.

- Пацијент је свјестан и стабилно је. Има повреду главе, а урађен му је и ЦТ главе - рекли су у болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана