Misteriozna smrt studenta iz Gradiške u Beogradu

Milan Vujić
Misteriozna smrt studenta iz Gradiške u Beogradu

Beograd, Gradiška - Student Akademije umetnosti u Beogradu iz Gradiške Aleksandar Janjetović (19) pronađen je mrtav ispred zgrade na raskršću ulica Beogradske i Njegoševe u centru Beograda.

Prema nepotvrđenim informacijama, nesrećni mladić je navodno pao sa balkona na trećem spratu zgrade u kojoj je stanovao. Njegova porodica sumnja da je on ubijen, odnosno da ga je neko bacio ili gurnuo sa balkona zgrade u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Leš nesrećnog mladića iz Gradiške pronađen je u ponedjeljak ujutro. Pronašli su ga slučajni prolaznici.

Majka nesrećnog mladića, Aleksandra Janjetović izjavila je za "Glas Srpske" da je po saznanju da se desila nesreća odmah posumnjala da je riječ o ubistvu, jer je njen sin Aleksandar bio miran dečko.

- Moje sumnje potvrđuje obdukcija u Vojnomedicinskom centru  u Beogradu. Obdukcijom je utvrđeno da nema tragova droge i alkohola u krvi. Takođe, javili su nam da je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem, jer moj sin ima povrede grudnog koša. Niko ništa ne govori - priča kroz suze majka Aleksandra.

Ona navodi da je njen suprug Željko otišao u Beograd, ali da za sada nema nikakvih zvaničnih informacija iz policije, samo zna da je Aleksandar pao sa trećeg sprata te zgrade i da je nađen mrtav.

Prema izvoru "Glasa Srpske", beogradska policija je privela nekoliko lica na saslušanje u vezi sa ovim slučajem, ali su oni pušteni. Ovaj izvor je kazao da je beogradski istražni sudija naložio detaljnu istragu kako bi slučaj  bio što prije riješen.

Iz MUP-a Srbije juče je krajem radnog vremena "Glasu Srpske"  saopšteno da oni ne mogu davati informacije o ovom događaju jer istragu vodi tužilaštvo. U tužilaštvu se niko nije javljao na telefonske pozive.

Žurka

Aleksandar Janjetović posljednji put je viđen živ u nedjelju kada se sa još nekoliko drugara uputio na žurku. On je bio student prve godine Akademije umetnosti u Beogradu, smjer muzika i produkcija. Njegovi prijatelji i poznanici su u šoku, a svoj bol izrazili su i na društvenoj mreži "Fejsbuk".

- Naš prijatelj Saša zauvijek će ostati u lijepom sjećanju - poruka je koju je na profilu nesrećnog mladića ostavio jedan njegov kolega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana