Misteriozna smrt Milke i Nedeljka Ilić u Vodicama kod Mrkonjić Grada

Nevena Bunić
Misteriozna smrt Milke i Nedeljka Ilić u Vodicama kod Mrkonjić Grada

Šipovo - Smrt Milke Ilić (61) i njenog brata Nedeljka Ilića (57), čija su tijela pronađena u njihovoj kući i na dvorištu u Vodicama kod Šipova, i dalje ostaje misterija, a pojedini mještani sumnjaju da su se otrovali.

Obdukcija tijela, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci, pokazala je da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

U zavodu nisu željeli da daju više detalja.

- Na tijelu nema tragova da su pretučeni ili ubijeni. Uzrok smrti nije mehanička sila - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Leševi su pronađeni u četvrtak u zabačenom dijelu sela. Milkino tijelo bilo je u kući na kauču, dok je Nedeljkov leš nađen u dvorištu. Sumnja se da su bili mrtvi oko 15 dana.

Prema nezvaničnim informacijama, tijelo muškarca bilo je obezglavljeno i bez jedne ruke, pa se pretpostavlja da su ga oskrnavile divlje životinje.

Policija je obavila uviđaj pod rukovodstvom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj Željka Blažića.

- Dežurni tužilac je naložio da budu utvrđene sve okolnosti ove tragedije. Rezultati obdukcije pokazaće vrijeme i uzrok smrti - naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Tragičan kraj brata i sestre, koji su živjeli sami na kraju sela, predmet je raznih priča koje kruže po selu.

- Pojedinci pričaju da su njih dvoje nešto pojeli i da su se otrovali. S druge strane, postoje nagađanja da su se posvađali i potukli i tako jedno drugo ubili. Niko ne zna šta se desilo pošto niko ne živi blizu njih - rekla je jedna mještanka Vodica.

Milka i Nedeljko bili su siromašni i nezaposleni. Mještani pričaju da su često lutali okolnom selima, a ona je prosila svaki dan.

- Brat ju je tjerao da prosi i po hladnoći i po vrućini. Ona je tako išla od kuće do kuće i sakupljala hranu koju je donosila njemu. Nedeljko nije ništa radio, a koliko znam, nije bio bolestan - kazao je jedan od mještana Vodica koji nije želio da mu objavimo ime.

Njihova trošna kuća zapaljena je u prethodnom ratu, a oni su je donekle osposobili za život. Nisu imali ni struju ni vodu.

Krupni ljudi

I Milka i Nedeljko bili su krupni pa komšije odbacuju mogućnost da su umrli od gladi.

- Ne vjerujem da je to u pitanju iako je Milka u posljednjih mjesec dana smršala. Nije bila gladna, jer su joj davali hranu - rekla je jedna od mještanki Vodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana