Миљановићу условна казна за утају скоро 73.000 км пореза

Срна
Миљановићу условна казна за утају скоро 73.000 км пореза

Сарајево - Горану Миљановићу оптуженом за пореску утају скоро 73.000 КМ Суд БиХ је, након прихватања споразума о признању кривице, изрекао двије године затворске казне, која неће бити извршена ако у року од четири године од дана правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело.

Од Миљановића се одузима имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела у износу од 72.988 КМ, а уколико је у одређеном року не врати Суд ће условну пресуду одмах опозвати и оптуженог упутити на издржавање казне затвора. Оптужени је обавезан да надокнади трошкове кривичног поступка о чијем ће износу Суд одлучити посебним рјешењем након што прибави потребне податке, саопштено је из Суда БиХ.

Миљановић је оптужен да је током априла, маја, јуна и новембра 2011. године, као директор и одговорно лице за заступање трговачког предузећа “Мак комерц” Добој, остварио опорезиви промет без ПДВ-а од укупно 429.341 КМ који није евидентирао у пословним књигама.

Он овај износ није пријавио ни Управи за индиректно опорезивање посредством пријава самоопорезивања, нити платио порез на додату вриједност по основу продаје стамбено-пословних јединица од укупно 72.988 КМ, за колико је оштећен буџет БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана