Милинковић био на саслушању у Сарајеву, пуштен због недостатка доказа

klix.ba
Милинковић био на саслушању у Сарајеву, пуштен због недостатка доказа

Сарајево - Његослав Милинковић био је међу особама које су због свирепог убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића саслушаване у просторијама МУП-а КС након чега је пуштен на слободу.

То је незванично потврђено за Кlix.ba у МУП-у РС.

"Није тачна информација да је расписана потјерница. Милинковић је био спроведен међу већим бројем особа које смо водили у Кантон Сарајево на саслушање. Апсолутно нема доказа да је тај човјек учесник у убиству", казао је извор портала из МУП-а РС.

Незванично до цурења таквих информација, па и до медија, преко МУП-а, долази због тога што су чланови аутомафијашких група у међусобном сукобу, тако да привођења искориштавају да једни другима подметну кривично дјело, пише портал.

Више извора из МУП-а РС и МУП-а КС је казало да није расписана потјерница за Милинковићем, већ да је након саслушања у просторијама МУП-а КС пуштен на слободу будући да нема никаквих доказа да је повезан са убиством полицајаца.

Милинковић је за агенцију Патриа казао да се јавио полицији, да за њим није расписана потјерница као и да је он на слободи. Навео је да се налази у Мокром и негирао је било какву умијешаност са догађајима од петка ујутро у насељу Алипашино Поље.

Иначе, његово име се након полицијских извора првобитно доводило у директну вези са убиством сарајевских полицајаца.

Милинковић је већ дужи период словио као члан групе која се бави крађама аутомобила.

Тужилаштво БиХ је у јуну ове године подигло најопсежнију оптужницу против 27 чланова аутомафије такозване сарајевске и соколачке групе, али и клана из Источног Сарајева. Међу оптуженим је и Милинковић. Њима се ставља на терет да су украли најмање 200 возила, чија тржишна вриједност достиже више од милион КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана