Milići: Konobar mladića izbo nožem za sječenje limuna

Nevena Bunić
Milići: Konobar mladića izbo nožem za sječenje limuna

Milići - Aleksandar Petković (24) iz Milića uhapšen je zbog sumnje da je nožem za sječenje limuna izbo i teško povrijedio poznanika Milana Mimića (26) na parkingu ispred robne kuće “Boksit” u Milićima, saznaje “Glas Srpske”.

Obračun se desio u noći između petka i subote u samom centru grada. Krvoproliću je prethodila svađa grupe mladića u obližnjem kafiću “Viktor”, u kojem je bio povrijeđeni mladić sa društvom.

Prema nezvaničnim informacijama, sve je počelo kada su se Mimić i trojica njegovih drugova u ovom lokalu posvađali sa jednim radnikom iz obližnjeg kafića “Altona”, koji je bio gost u “Viktoru”. Pošto je četvorka nasrnula na njega, vlasnik kafića je pozvao policiju, a Mimiću i njegovim drugovima rekao da napuste lokal. Oni su izašli napolje i krenuli prema parkingu, a radnik “Altone” je ostao u lokalu.

- U međuvremenu, neko je javio Petkoviću, koji takođe radi u “Altoni” da je četvorka napala njegovog kolegu. Nekoliko konobara iz “Altone”, među kojima i Petković, krenulo je za četvorkom na parking i tu je došlo do svađe i naguravanja. Petković je izvadio nož za sječenje limuna i ubo Mimića - rekao je za “Glas Srpske” izvor blizak istrazi.

Policijska patrola je brzo stigla na mjesto sukoba, jer im je i prije eskalacije sukoba javljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policajci su smirili zaraćene strane i uhapsili Petkovića.

Hitna pomoć je prevezla povrijeđenog Mimića do Opšte bolnice u Zvorniku, gdje je operisan. Ljekari su konstatovali da je zadobio teške povrede, ali da nije životno ugrožen.

- Povrijeđeni se nalazi na Odjeljenju intenzivne njege i prima terapiju - rekli u zvorničkoj bolnici.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći njegove inicijale, da uhapšenog Petkovića terete za nanošenje teških tjelesnih povreda.

- Radimo na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanju svih okolnosti i za sada ne možemo govoriti o detaljima iz istrage - rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Petković je nakon saslušanja i 24-časovnog pritvora pušten da se brani sa slobode.

Obračuni mladića u ugostiteljskim objektima nerijetko završavaju potezanjem noževa i drugog hladnog oružja.

Ranije nesuglasice

Razlog zbog kojeg je Aleksandar Petković izbo Milana Mimića nije poznat, ali prema nezvaničnim informacijama, oni su i ranije imali nesuglasica.

- Nekoliko puta su se sukobljavali, ali su to uglavnom bile svađe i naguravanja - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana