Милићи: Конобар младића избо ножем за сјечење лимуна

Невена Бунић
Милићи: Конобар младића избо ножем за сјечење лимуна

Милићи - Александар Петковић (24) из Милића ухапшен је због сумње да је ножем за сјечење лимуна избо и тешко повриједио познаника Милана Мимића (26) на паркингу испред робне куће “Боксит” у Милићима, сазнаје “Глас Српске”.

Обрачун се десио у ноћи између петка и суботе у самом центру града. Крвопролићу је претходила свађа групе младића у оближњем кафићу “Виктор”, у којем је био повријеђени младић са друштвом.

Према незваничним информацијама, све је почело када су се Мимић и тројица његових другова у овом локалу посвађали са једним радником из оближњег кафића “Алтона”, који је био гост у “Виктору”. Пошто је четворка насрнула на њега, власник кафића је позвао полицију, а Мимићу и његовим друговима рекао да напусте локал. Они су изашли напоље и кренули према паркингу, а радник “Алтоне” је остао у локалу.

- У међувремену, неко је јавио Петковићу, који такође ради у “Алтони” да је четворка напала његовог колегу. Неколико конобара из “Алтоне”, међу којима и Петковић, кренуло је за четворком на паркинг и ту је дошло до свађе и нагуравања. Петковић је извадио нож за сјечење лимуна и убо Мимића - рекао је за “Глас Српске” извор близак истрази.

Полицијска патрола је брзо стигла на мјесто сукоба, јер им је и прије ескалације сукоба јављено да је дошло до нарушавања јавног реда и мира. Полицајци су смирили зараћене стране и ухапсили Петковића.

Хитна помоћ је превезла повријеђеног Мимића до Опште болнице у Зворнику, гдје је оперисан. Љекари су констатовали да је задобио тешке повреде, али да није животно угрожен.

- Повријеђени се налази на Одјељењу интензивне његе и прима терапију - рекли у зворничкој болници.

У Полицијској управи Зворник рекли су, наводећи његове иницијале, да ухапшеног Петковића терете за наношење тешких тјелесних повреда.

- Радимо на расвјетљавању случаја и утврђивању свих околности и за сада не можемо говорити о детаљима из истраге - рекао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Петковић је након саслушања и 24-часовног притвора пуштен да се брани са слободе.

Обрачуни младића у угоститељским објектима неријетко завршавају потезањем ножева и другог хладног оружја.

Раније несугласице

Разлог због којег је Александар Петковић избо Милана Мимића није познат, али према незваничним информацијама, они су и раније имали несугласица.

- Неколико пута су се сукобљавали, али су то углавном биле свађе и нагуравања - рекао је извор “Гласа Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана