Милићанин Мајку ухватио за ноге и бацио с балкона

Н. Т.
Милићанин Мајку ухватио за ноге и бацио с балкона

Милићи - Миљан Жарковић Жаре (39) из Милића оптужен је за убиство мајке Десе Жарковић (65), коју је пијан бацио с балкона њиховог стана на шестом спрату зграде у милићкој улици Вука Караџића.

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Окружни суд у том граду. Након потврђивања оптужнице Миљану је продужен притвор.

Према оптужници, он је злочин починио 21. децембра прошле године када је мајку изгурао из стана на балкон, а затим је бацио с њега. Несрећна жена пала је на траву испред улаза у зграду и на мјесту остала мртва. У оптужници се наводи да је кобне ноћи Миљан Жарковић дошао пијан у стан у којем живи с оцем и мајком.

- Након што је ушао у собу, без икаквог повода почео је да баца ствари кроз прозор. Послије краћег времена изашао је и на балкон и почео да баца с њега све што му се нашло под руком. Мајка Деса га је упозорила да то не чини и да ће позвати полицију. Он ју је тада ухватио за груди и гурнуо на балконску ограду, а затим је ухватио за ноге, подигао и бацио преко ограде. Несрећна жена је усљед пада задобила више тешких повреда од којих је преминула - наведено је у оптужници.

Мјештани Милића су послије злочина испричали да је Миљан раније правио проблеме и свађао се с родитељима. Према њиховим ријечима, Миљан је често волио да попије, а причало се и да се дрогира.

- Он је мјесец прије убиства мајке с крова зграде бацао неке даске и бурад и умало није побио неке људе. Његова мајка је често крила да је њен син насилник и ето како јој је вратио - рекао је један мјештанин Милића не желећи да му помињемо име.

Покојна Деса Жарковић била је учитељица у Основној школи “Алекса Јакшић” у Милићима и сви су је поштовали.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана