Milakoviću prijetio pogrebnik iz Šipova

V. K.
Milakoviću prijetio pogrebnik iz Šipova

Banjaluka - Ile Peno (62) iz Šipova uhapšen je u petak zbog sumnje da je uputio prijeteću poruku poslaniku u Narodnoj skupštini RS i direktoru banjalučkog "Gradskog groblja" Nedeljku Milakoviću.

Peno se, kako saznaje "Glas Srpske", bavi prodajom pogrebne opreme i prevozom pokojnika.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći njegove inicijale, rekli su da je Peno osumnjičen da je 31. marta Milakoviću na mobilni telefon slalo poruke koje su kod njega izazvale zabrinutost za svoju i bezbjednost svoje porodice. Anonimni pošiljalac koji se predstavljao kao "Crna Ruka", prijetio je ubistvom njegove porodice.

- Prijetnje sam prijavio policiji i tužilaštvu. Vjerujem u institucije RS koje dobro rade svoj posao i ne bih komentarisao detalje - rekao je Milaković.

Ovo nije prvi put da zvaničnicima u RS stižu prijetnje sa potpisom "Crna Ruka". Građanin iz BiH, koji je 2015. godine živio u Berlinu, a koji je prozvao sebe Borisom Dodikom, putem svog "Fejsbuk" profila uputio je poziv "svim slobodnim strijelcima širom zemaljske kugle" na likvidaciju vodećih političkih lidera iz RS. Deklarisao se kao pripadnik pokreta "Crna ruka", a naveo je i cijene za svakog likvidiranog političara, od 10.000 do 100.000 evra.

"Crna ruka" je bila tajno društvo, zvanično osnovano pod imenom Ujedinjenje ili smrt u Kraljevini Srbiji 1910. godine. Djelovala je i prije toga, izvršivši Majski prevrat 1903, u kojem su ubijeni kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga Obrenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana