Мијатовић на суђењу Мацури за тероризам: Статус страшан и није га било угодно читати

Срна
Мијатовић на суђењу Мацури за тероризам: Статус страшан и није га било угодно читати

Бањалука - Милена Мијатовић, власница "Минта", данас је на суђењу Милану Мацури (33) из Бањалуке у бањалучком Окружном суду изјавила да није осјетила угроженост, али да не може да вјерује да неко тако нешто може да напише.

Додала је да је Мацурин статус на друштвеним мрежама био страшан и да га није било угодно читати.

"Видјела сам ту поруку на хаштагу манифестације 'Зимоград' и одмах сам провјерила ко је написао. Не сјећам се свега, знам да су помињани експлозив и манифестација 'Зимзоград'", рекла је Мијатовићева и истакла да је Инстаграм профил с којег је то написано припадао Милану Мацури, уједно показајући у судници на оптуженог. Додала је да "Зимзоград" организује "Минт" с Туристичком организацијом Бањалуке.

Мацуру је за тероризам оптужило Републичко тужилаштво јер је путем свог профила на друштвеној мрежи Инстаграма написао пријетећу поруку на страници манифестације "Зимзоград". Он је величајући себе као хероја пријетио да ће на себе ставити већу количину експлозива Ц4, доћи на мјесто манифестације "Зимзоград" и разнијети се. Мацура је у својим пријетњама навео да без проблема на себе може да натовари 150 килограма Ц4 експлозива, а да нико не посумња. Између осталог, навео је: "Ослободићу вас погани, смрдљивих кобасица, разријеђеног пива, вина и ракије, примитивизма, дрољетина и свих осталих пи... По мени ће се школе звати."

Он је спорну поруку поставио 8. децембра 2016. године на профилу "Зимзограда", након чега су организатори одмах обавијестили полицију, којој није требало дуго да га ухапси. Тужилаштво је јуче саслушањем Мијатовићеве и извођењем материјалних доказа завршило свој доказни поступак.

Адвокат оптуженог Крстан Симић најавио је саслушање више свједока, као и стручних особа за експлозиве те могуће психијатријско вјештачење и саслушање оптуженог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана