Мигрант током провале у приватни објекат пао и повриједио се

ATV
Мигрант током провале у приватни објекат пао и повриједио се

Маскирани мигрант покушао је да провали у приватни посјед у Бихаћу али, умјесто да уђе, пао је и на крају се повриједио. Све су то снимиле безбједносне камере на објекту које је, прије пада, покушао да избјегне. Покушај провале објављен је на друштвеним мрежама, а многи су коментарисали да, између осталог, и то показује да мигрантска криза не јењава.

Тога су свјесни и у МУП-у Унско санског кантона из кога је стигао апел свим надлежним БХ инситутцијама да се број миграната из дана у дан повећава, а безбједност угрожава.

“Са повећањем броја илегалних миграната дошло је и до наглог погоршања безбједносне ситуације у Унско-санском кантону, првенствено Граду Бихаћу, односно до знатног повећања броја кривичних дијела која су почињена од стране миграната, а извршена су са повећаном дозом дрскости и безобзирности, због чега је код становништва УСК-а дошло до великог незадовољства и страха за властиту безбједности као и безбједност личне имовине и страха од опасности за здравље људи,” саопштено је из МУП-а УСК.

Кретање миграната без било каквог надзора свакодневна је слика у БиХ. У Српској полиција ради свој посао и мигранте предаје најближој канцеларији Службе за послове са странцима БиХ.

“Ми смо кренули у Дизердоф, у Њемачку и надам се да ћу са својом породицом до зиме стићи у Њемачку,” рекао је Алусекид, из Сирије.

Зима је пред вратима. Међу мигрантима има и много дјеце и жена. Касарна Ушивак у Хаџићима је одређена за њихов смјештај.

У бившој касарни “Ушивак” увелико теку радови за пријем миграната који би требали у Хаџиће стићи почетком сљедеће седмице. Оно што је занимљиво да ни у Црвеном крсту, ни у општини, на ову тему не желе да причају. 

У хаџићком Црвеном крсту, већ мјесецима избјегавају да стану пред камере. Пред камере не желе ни у општини, мада се од раније зна да први човјек општине не жели мигранте у Хаџићима. Због снимака из Бихаћа, такву одлуку начелника подржавају и грађани.

“Јесте у интересу и у праву је за то. Подржавам га.”
“Плашим се и ја наравно, кад не познајем некога, нормално је да се плашимо.”
“Отимаће, можда ће красти, ко ће га знати, ако му шта општина или Кантон или држава не помогну,” само су неки од коментара Хаџићана.

У септембру је забиљежен повећан број миграната у БиХ. У октобру пресјек још није направљен, иако у Унско-санском кантону тврде да их има још више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана