Мекић признао да је хтио убити дјевојку

Небојша Томашевић
Мекић признао да је хтио убити дјевојку

Сарајево - Един Мекић звани Мека из Сарајева, коме поново суде за покушај убиства бивше дјевојке Анесе Андрешковић, вољан је да призна кривицу уколико успије да се са тужилаштвом договори о споразуму и висини казне предвиђене за ово дјело.

Мекић је у првостепеном поступку био осуђен на годину и седам мјесеци, али је ту пресуду укинуо Врховни суд ФБиХ и случај вратио на ново суђење.

Адвокат оптуженог Омар Мехмедбашић јуче је у Кантоналном суду у Сарајеву потврдио да преговарају са тужилаштвом о закључењу споразума о признању кривице.

Мехмедбашић је од суда затражио паузу од 20 дана како би се нагодили са тужилаштвом.

Незванично сазнајемо да у овом случају тужилаштво неће пристати на казну мању од раније изречене, док одбрана сматра да Мекић треба да буде блаже кажњен.

Према оптужници, Мекић је бившу дјевојку покушао да убије 29. августа 2015. године у заједничком стану у сарајевском насељу Кошево брдо јер је она жељела да раскине с њим.

У оптужници се наводи да су се они тога дана прво посвађали, те је Мекић прво ударио шаком у леђа Андрешковићеву, након чега је она пала и задобила лакше повреде.

Дјевојка је потом спаковала своје ствари и кренула да изађе из стана. Међутим, у том тренутку Мекић је зграбио маказе које су му се нашле при руци, убо је у леђа и отишао. Дјевојка је пребачена у болницу "Кошево", гдје јој је констатована повреда опасна по живот. Касније се опоравила од ових повреда.

Током ранијег суђења Андрешковићева је изјавила да је с Мекићем у ванбрачној заједници живјела девет мјесеци, те да још према њему гаји емоције. Сви у судници су били изненађени када је рекла да га воли и да би жељела да настави живот с њим након изласка из затвора иако се Мекић још није развео од бивше жене. Он је тада изјавио да ју је случајно убо и да је још воли.

Пропусти

Првостепена пресуда Едину Мекићу укинута је по жалби Кантоналног тужилаштва, које се жалило на битне повреде одредаба кривичног поступка.

У жалби је наведено да је Кантонални суд из пресуде изоставио намјеру оптуженог да убије Анесу Андрешковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана