Mastikosa preživio slijetanje u kanal, poginuo tražeći pomoć

Sanja Amidžić
Mastikosa preživio slijetanje u kanal, poginuo tražeći pomoć

Prijedor - Ložač u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Oštroj Luci Rajko Mastikosa (51) iz Prijedora poginuo je juče jutro u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Rasavcima kod Prijedora.

On je kobnog jutra krenuo na posao i u 5.55 časova upravljajući "fijat puntom" sletio je s puta u kanal.  Mastikosa je uspio nekako da izađe iz vozila koje je bilo prevrnuto na bok pa je u namjeri da potraži pomoć izašao na put. U tom trenutku naišao je "rover" za čijim volanom je bio Vladimir Četić (33) iz Rasavaca i udario je Mastikosu.  Nesrećni ložač preminuo je na licu mjesta.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj obavio dežurni tužilac Branko Bjelajac koji je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

- Dežurni tužilac naložio je vještačenja kao i obdukciju tijela nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS - kazali su u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

Prema pričama koje su se juče mogle čuti u Rasavcima Mastikosa je rodom iz Oštre Luke ali je živio u Prijedoru odakle je svako jutro putovao na posao.

- Kako sam čuo u jednoj krivini, izgubio je kontrolu nad vozilom usljed čega je sletio s puta i prevrnuo se na bok. Nekako se sam uspio izvući iz vozila. Međutim, izgleda da mu nije bilo suđeno da preživi saobraćajnu nesreću jer je neshvatljivo da ga je na kolovozu udario drugi automobil.  Tragedija. Žao mi je čovjeka i njegove porodice. Nikako da naši ljudi prestanu olako da gube glave na drumovima - kazao je jedan od mještana Rasavaca koji je želio da ostane anoniman.

Prema njegovim riječima, na toj dionici puta juče jutro bilo je magle i saobraćajnica je bila klizava.

- Padala je izmaglica i ledena kiša. Pošto je to bio period kada se još nije razdanilo vozač "rovera" vjerovatno nije primijetio čovjeka na putu pa ga je udario. Ne poznajem mladića ali mi je žao svega što se dogodilo - kazao je naš sagovornik. 

U Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Oštroj Luci juče šok i tuga zbog pogibije Mastikose.

U ovoj obrazovnoj ustanovi juče su nam kratko rekli da je direktor škole na godišnjem odmoru te da umjesto njega niko nije ovlašćen da daje izjave za medije.

- Tragedija i šta da kažemo, teško nam je - kazali su u školi.

Sletio "klio"

"Reno klio" za čijim volanom je bio D. M. (34) iz Sanskog Mosta sletio je juče ujutro u Zecovima kod Prijedora. Povrijeđenih nije bilo.

Nesreća se dogodila sat kasnije na osam kilometara od mjesta gdje je poginuo Mastikosa.

Policija je nakon uviđaja nastavila istragu u cilju utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana