Masovna tuča dijasporaca i domaćih u Sarajevu

Avaz.ba
Masovna tuča dijasporaca i domaćih u Sarajevu

Sarajevo - Jedna osoba teško je povređena u masovnoj tuči u Sarajevu koja se dogodila oko 2.30 u noći između subote i nedjelje, prenosi sarajevski "Avaz".

Do sukoba je došlo u ulici Safeta Zajke u naselju Rajlovac u sarajevskoj opštini Novi Grad, a teško je povređen M. M. (53). On je, kako saznaje Avaz, vozilom Hitne pomoći prevezen na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, gde je zadržan na liječenju, a u bolnicu je primljen u besvjesnom stanju i navodno je u komi.

Kako navode, do tuče je došlo kada je nekoliko muškaraca "koji su inače nastanjeni u inostranstvu, a u BiH su došli na odmor, sjedilo u lokalnom kafiću, a gdje je potom došlo i "nekoliko momaka nastanjenih u Sarajevu".

Između njih je prvo došlo do verbalnog, a potom fizičkog sukoba, javlja "Avaz".

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sarajevska policija uhapsila je A. S.; A.S; A.K i A. B.

"Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva i biće zadržani 24 sata, a u tom roku će ih ispitati postupajući tužilac koji će nakon toga donijeti odluku o daljim zakonskim mjerama koje će biti preduzete protiv njih", kaže portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana