Masažu naplatile 9.000 maraka

Goran Obradović
Masažu naplatile 9.000 maraka

Novi Grad - Policija traga za dvjema djevojkama atraktivnog izgleda koje se duži period predstavljaju kao medicinske sestre i pljačkaju starije osobe na području BiH.

Posljednji slučaj prijavljen je u četvrtak u Novom Gradu, kada su od Vladimira Ćurića (78) ukrale oko 9.000 maraka.

Portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor Marija Matić rekla je, navodeći njegove inicijale, da su dvije nepoznate žene došle do porodične kuće Ćurića i predstavile se kao osobe koje pružaju medicinsku pomoć starijim osobama.

- Poslije ulaska u kuću, jedna je pružala medicinske usluge, a druga je iskoristila nepažnju i iz nekoliko koverti ukrala 2.000 evra i 5.000 maraka - rekla je Matićeva.

Ćurić je ispričao da je bio u kući kada su mu dvije atraktivne djevojke, od kojih je jedna bila plavuša, a druga crnka, pokucale na vrata i predstavile se kao medicinske sestre.

- Rekle su da pružaju medicinsku pomoć i da će me izmasirati. Dozvolio sam im da uđu u kuću i kada sam otišao do sobe na spratu da im donesem novac, plavuša je krenula za mnom i uočila gdje se šta nalazi - rekao je Ćurić.

On je dodao da je zatim sišao u prizemlje, a djevojka koja je imala crnu kosu rekla mu je da otkopča i skine košulju i legne potrbuške na sto.

- Potom me je kratko masirala po leđima i vratu i rekla da su mi vene otekle i da bih mogao dobiti infarkt. Dok me je crnka masirala, plavuša je iskoristila moju nepažnju i otišla u sobu gdje je bio novac i uzela sve što je našla - istakao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, kada su odlazile rekle su da će se vratiti za petnaestak dana i donijeti mi neke lijekove.

- Ništa nisam posumnjao dok se nisam popeo na sprat i vidio da su vrata sobe zaključana. Odmah sam znao šta su uradile i otišao sam po pajser i razvalio vrata. Kada sam ušao unutra vidio sam da nema novca - rekao je Ćurić i dodao da se nada da će ih policija što prije uhapsiti.

Prvi ovakav slučaj prijavljen je i sredinom aprila ove godine, kada su dvije djevojke, koje odgovaraju opisu kradljivica iz Novog Grada, opljačkale Miloša Tubina (81) iz Sanskog Mosta. One su se isto predstavile kao medicinske sestre i dok je jedna masirala starca, druga je ukrala 180 evra.

Zatim je početkom juna ove godine policiji prijavljeno da je na isti način u Brodu opljačkan starac (72). Od njega su djevojke ukrale bankovnu karticu i pin kod, a zatim sa računa podigle novac.

Izgled

Vladimir Ćurić je ispričao da su djevojke veoma zgodne i da su starosti oko 25 godina. Plavuša je imala žutoplavu jaknu, dok je druga djevojka imala jaknu crne boje.

- Poslije prijave policija mi je donijela slike nekih djevojaka da ih pokušam prepoznati, ali to nisu bile one koje su me opljačkale - istakao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana