Масажу наплатиле 9.000 марака

Горан Обрадовић
Масажу наплатиле 9.000 марака

Нови Град - Полиција трага за двјема дјевојкама атрактивног изгледа које се дужи период представљају као медицинске сестре и пљачкају старије особе на подручју БиХ.

Посљедњи случај пријављен је у четвртак у Новом Граду, када су од Владимира Ћурића (78) украле око 9.000 марака.

Портпарол Центра јавне безбједности Приједор Марија Матић рекла је, наводећи његове иницијале, да су двије непознате жене дошле до породичне куће Ћурића и представиле се као особе које пружају медицинску помоћ старијим особама.

- Послије уласка у кућу, једна је пружала медицинске услуге, а друга је искористила непажњу и из неколико коверти украла 2.000 евра и 5.000 марака - рекла је Матићева.

Ћурић је испричао да је био у кући када су му двије атрактивне дјевојке, од којих је једна била плавуша, а друга црнка, покуцале на врата и представиле се као медицинске сестре.

- Рекле су да пружају медицинску помоћ и да ће ме измасирати. Дозволио сам им да уђу у кућу и када сам отишао до собе на спрату да им донесем новац, плавуша је кренула за мном и уочила гдје се шта налази - рекао је Ћурић.

Он је додао да је затим сишао у приземље, а дјевојка која је имала црну косу рекла му је да откопча и скине кошуљу и легне потрбушке на сто.

- Потом ме је кратко масирала по леђима и врату и рекла да су ми вене отекле и да бих могао добити инфаркт. Док ме је црнка масирала, плавуша је искористила моју непажњу и отишла у собу гдје је био новац и узела све што је нашла - истакао је Ћурић.

Према његовим ријечима, када су одлазиле рекле су да ће се вратити за петнаестак дана и донијети ми неке лијекове.

- Ништа нисам посумњао док се нисам попео на спрат и видио да су врата собе закључана. Одмах сам знао шта су урадиле и отишао сам по пајсер и развалио врата. Када сам ушао унутра видио сам да нема новца - рекао је Ћурић и додао да се нада да ће их полиција што прије ухапсити.

Први овакав случај пријављен је и средином априла ове године, када су двије дјевојке, које одговарају опису крадљивица из Новог Града, опљачкале Милоша Тубина (81) из Санског Моста. Оне су се исто представиле као медицинске сестре и док је једна масирала старца, друга је украла 180 евра.

Затим је почетком јуна ове године полицији пријављено да је на исти начин у Броду опљачкан старац (72). Од њега су дјевојке украле банковну картицу и пин код, а затим са рачуна подигле новац.

Изглед

Владимир Ћурић је испричао да су дјевојке веома згодне и да су старости око 25 година. Плавуша је имала жутоплаву јакну, док је друга дјевојка имала јакну црне боје.

- Послије пријаве полиција ми је донијела слике неких дјевојака да их покушам препознати, али то нису биле оне које су ме опљачкале - истакао је Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана