Марихуаном плаћао чистачицу

Глас Српске
Марихуаном плаћао чистачицу

Бањалука - Горан Дамјанић (54) звани Зола, осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године и седам мјесеци затвора јер је продавао марихуану и с њом плаћао услуге чишћења стана.

 

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Дамјанић закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци.

Дамјанић је на основу тог споразума осуђен због шверца наркотицима и због омогућавања другима да уживају дрогу у његовом стану. Суд му је у казну урачунао 30 дана које је провео у притвору након хапшења.

Дамјанић је, како се наводи у пресуди,  од почетка 2018. до 28. септембра те године више од 100 пута продао марихуану већем броју лица, а међу њима су били и малољетници и дјеца.  Дрогу је продавао на подручју Бањалуке по цијенама од пет до 50 марака, у зависности од количине. Наркотике је продавао  углавном у свом стану, те другима особама давао да уживају марихуану.  У пресуди се наводи да је пет до шест пута марихуаном платио Х. Џ. за услугу чишћења стана. Осим тога, око 50 пута продао је марихуану  седамнаестогодишњаку по цијени од 10 до 20 марака, а његовом вршњаку шест пута је продао дрогу за износе од по 10 марака. Наркотике је продавао и годину дана млађем малољетнику.

Дамјанић је ухапшен у полицијској акцији “Лава” 28. септембра прошле године када је код њега пронађено 827 грама марихуане. Након хапшења му је позлило па је умјесто у притвору завршио у болесничкој постељи. Њему је било веома лоше када је требало да буде спроведен у Окружно тужилаштво Бањалука због чега га је полиција превезла у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци. Након испитивања, провео је мјесец у болници, гдје му је уграђен и стент због срчаних проблема и инфаркта који је доживио.

Н. Т.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана