Manijak ponovo napao djevojku u centru Banjaluke

Sanja Amidžić
Manijak ponovo napao djevojku u centru Banjaluke

Banjaluka - Manijak, kojem policija nikako da stane u kraj, pokušao je da siluje tridesetdvogodišnju Banjalučanku u petak jedan čas poslije ponoći u ulici Ive Andrića. Bio je to četvrti napad na djevojke u centru Banjaluke od kraja maja, kada je zabilježen prvi atak.

Sve se odigralo u blizini kapije na ulazu u dvorište Osnovne škole "Ivo Andrić" dok se djevojka vraćala iz grada. Kako nam je ispričala žrtva, čiji identitet je poznat redakciji, dok se kretala trotoarom od stare autobuske stanice prema školi, slušala je muziku, kada joj se u susret došao muškarac obučen u crno.

- Taman kad smo se trebali mimoići, naglo me je zgrabio jednom rukom za zadnjicu, a drugom za grudi i stisnuo. Tada je onako ruralnim dijalektom izgovorio na najvulgarniji način kako će me silovati. U tom trenutku sam se sjetila da imam dezodorans u torbi i namjeravala sam da ga pošpricam po očima. Ali sam bila svjesna ako ga promašim da će onda biti gore po mene pa sam počela da razgovaram s njim - ispričala je potresena djevojka.

Prema njenim riječima, počela ga je ubjeđivati da je pusti i da zajedno odu negdje na piće, a sve u namjeri da ga izvuče na dio ulice gdje je bolje osvjetljenje, što joj pošlo za rukom.

- Dok smo tako lagano hodali prema autobuskoj stanici, iz suprotnog smjera na biciklu pojavio se komšija. Viknula sam da stane, a manijak me tada pustio i pobjegao. Dok sam komšiji objasnila šta je, on je već bio na kraju ulice - rekla je ova djevojka.

Prema njenoj procjeni, napadač je starosti između 35 i 40 godina, što je prijavila policiji.

- Policajac na uviđaju me pitao odakle idem, da li sam pila i kako sam bila obučena, a došli su poslije 20 minuta od napada. Bila sam u kući i već se presvukla u pidžamu. Napad je bio oko jedan sat ujutro i valjda je dozvoljeno razgolićene žene u po ljeta silovati - kazala je djevojka i zahvalila do neba komšiji Nemanji.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je u petak u 1.45 časova djevojka prijavila da je u centru grada presreo mlađi muškarac i prijetio silovanjem.

- Policija je izašla na lice mjesta, nakon čega je nastavljena istraga - kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da je prije ovog slučaja 22. maja ove godine policiji prijavljen još jedan napad na žensku osobu u centru grada.

Napadi

"Glas Srpske" je redovno informisao javnost da su se u centru grada u kratkom periodu dogodila tri napada na djevojke. Dva su prijavljena policiji. Manijak je jednoj od žrtava prišao i pokušao da joj svuče helanke. Počela je da vrišti i uspjela je da ga udari, a kada su čuli galamu, u pomoć su pritrčale i komšije. Druga žrtva nije smogla snage da razgovara o napadu plašeći da se napad ne ponovi. Treća žrtva nije prijavljivala napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana