Манијак поново напао дјевојку у центру Бањалуке

Сања Амиџић
Манијак поново напао дјевојку у центру Бањалуке

Бањалука - Манијак, којем полиција никако да стане у крај, покушао је да силује тридесетдвогодишњу Бањалучанку у петак један час послије поноћи у улици Иве Андрића. Био је то четврти напад на дјевојке у центру Бањалуке од краја маја, када је забиљежен први атак.

Све се одиграло у близини капије на улазу у двориште Основне школе "Иво Андрић" док се дјевојка враћала из града. Како нам је испричала жртва, чији идентитет је познат редакцији, док се кретала тротоаром од старе аутобуске станице према школи, слушала је музику, када јој се у сусрет дошао мушкарац обучен у црно.

- Таман кад смо се требали мимоићи, нагло ме је зграбио једном руком за задњицу, а другом за груди и стиснуо. Тада је онако руралним дијалектом изговорио на највулгарнији начин како ће ме силовати. У том тренутку сам се сјетила да имам дезодоранс у торби и намјеравала сам да га пошприцам по очима. Али сам била свјесна ако га промашим да ће онда бити горе по мене па сам почела да разговарам с њим - испричала је потресена дјевојка.

Према њеним ријечима, почела га је убјеђивати да је пусти и да заједно оду негдје на пиће, а све у намјери да га извуче на дио улице гдје је боље освјетљење, што јој пошло за руком.

- Док смо тако лагано ходали према аутобуској станици, из супротног смјера на бициклу појавио се комшија. Викнула сам да стане, а манијак ме тада пустио и побјегао. Док сам комшији објаснила шта је, он је већ био на крају улице - рекла је ова дјевојка.

Према њеној процјени, нападач је старости између 35 и 40 година, што је пријавила полицији.

- Полицајац на увиђају ме питао одакле идем, да ли сам пила и како сам била обучена, а дошли су послије 20 минута од напада. Била сам у кући и већ се пресвукла у пиџаму. Напад је био око један сат ујутро и ваљда је дозвољено разголићене жене у по љета силовати - казала је дјевојка и захвалила до неба комшији Немањи.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да им је у петак у 1.45 часова дјевојка пријавила да је у центру града пресрео млађи мушкарац и пријетио силовањем.

- Полиција је изашла на лице мјеста, након чега је настављена истрага - казали су у бањалучкој полицији.

Додали су да је прије овог случаја 22. маја ове године полицији пријављен још један напад на женску особу у центру града.

Напади

"Глас Српске" је редовно информисао јавност да су се у центру града у кратком периоду догодила три напада на дјевојке. Два су пријављена полицији. Манијак је једној од жртава пришао и покушао да јој свуче хеланке. Почела је да вришти и успјела је да га удари, а када су чули галаму, у помоћ су притрчале и комшије. Друга жртва није смогла снаге да разговара о нападу плашећи да се напад не понови. Трећа жртва није пријављивала напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана