Manijak napao dvije djevojke na Banj brdu

Nebojša Tomašević
Manijak napao dvije djevojke na Banj brdu

Banjaluka - Manijak, kojem policija nikako da stane u kraj, u posljednja dva dana napao je Banjalučanke S. P. i S. Š. na poznatom gradskom izletištu na Banj brdu.

Prvi slučaj desio se u ponedjeljak uveče, kada je nepoznati muškarac udario S. Š. rukom po zadnjici dok je kraj nje prolazio na biciklu. Drugi slučaj zabilježen je utorak u 20.30 časova, kada je mlađi muškarac napao S. P. i oborio je na zemlju kod spomenika.

Prema priči S. P., manijak je pred nju iskočio dok je prolazila od kafića ka spomeniku na Banj brdu.

- Stavio mi je ruke preko lica i povukao u stranu, rekavši da budem tiha. Odgurnula sam ga, a on me oborio na zemlju. Tada sam počela da vrištim i zgrabila sam kamen, nakon čega je on pobjegao u šumu - ispričala je napadnuta Banjalučanka.

Dodala je da je riječ o mlađem mršavom momku, između 25 i 27 godina, tamnije kose, koji je prilično visok.

- Nakon vriska šetači su se okupili oko mene. Tada mi je grupa djevojaka rekla da se ista stvar dogodila i njihovoj prijateljici - kazala je napadnuta žena.

Druga žrtva manijaka S. Š. kaže da je napadač udario rukom po zadnjici dok je pored nje prolazio na biciklu.

- Sve se desilo dok sam bila kod rampe rekreativne staze prema spomeniku na Banj brdu. Prijavila sam to policiji, ali sam se i sama dala u potragu. Sutradan sam ga opet uočila oko 19 časova kada se vraćao od spomenika - kazala je S. Š.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da su im oba slučaja prijavljena i da je riječ o fizičkom, a ne seksualnom napadu.

- U prijavi S. Š. je navela da ju je u ulici Put banjalučkog odreda, u rekreativnoj zoni Banj brdo napao biciklista. Dok je prolazio pored nje udario ju je rukom. Dan kasnije S. P. je prijavila da ju je kod spomenika na Banj brdu napao muškarac koji ju je uhvatio za lice i pobjegao kada mu je pružila otpor - rekli su u policiji.

Prvi napad na Banjalučanke zabilježen je krajem maja i sa ova dva slučaja broj ataka manijaka popeo se na šest. Posljednji je zabilježen 22. jula, kada je nepoznati muškarac pokušao da siluje tridesetdvogodišnju Banjalučanku u ulici Ive Andrića.

Hapšenje

Nedavno je policija uhapsila Vanju G. jer se skidao go u banjalučkim ulicama Petra Rađenovića i Ranka Šipke. Sumnjalo se da on možda stoji iza ranijih napada na žene u centru grada, ali za to nije bilo dokaza, pa je pušten. Njega žrtve nisu prepoznale, mada je on u policiji priznao da je napao djevojku u ulici Ive Andrića, ali je kasnije povukao priznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana