Манијак напао двије дјевојке на Бањ брду

Небојша Томашевић
Манијак напао двије дјевојке на Бањ брду

Бањалука - Манијак, којем полиција никако да стане у крај, у посљедња два дана напао је Бањалучанке С. П. и С. Ш. на познатом градском излетишту на Бањ брду.

Први случај десио се у понедјељак увече, када је непознати мушкарац ударио С. Ш. руком по задњици док је крај ње пролазио на бициклу. Други случај забиљежен је уторак у 20.30 часова, када је млађи мушкарац напао С. П. и оборио је на земљу код споменика.

Према причи С. П., манијак је пред њу искочио док је пролазила од кафића ка споменику на Бањ брду.

- Ставио ми је руке преко лица и повукао у страну, рекавши да будем тиха. Одгурнула сам га, а он ме оборио на земљу. Тада сам почела да вриштим и зграбила сам камен, након чега је он побјегао у шуму - испричала је нападнута Бањалучанка.

Додала је да је ријеч о млађем мршавом момку, између 25 и 27 година, тамније косе, који је прилично висок.

- Након вриска шетачи су се окупили око мене. Тада ми је група дјевојака рекла да се иста ствар догодила и њиховој пријатељици - казала је нападнута жена.

Друга жртва манијака С. Ш. каже да је нападач ударио руком по задњици док је поред ње пролазио на бициклу.

- Све се десило док сам била код рампе рекреативне стазе према споменику на Бањ брду. Пријавила сам то полицији, али сам се и сама дала у потрагу. Сутрадан сам га опет уочила око 19 часова када се враћао од споменика - казала је С. Ш.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да су им оба случаја пријављена и да је ријеч о физичком, а не сексуалном нападу.

- У пријави С. Ш. је навела да ју је у улици Пут бањалучког одреда, у рекреативној зони Бањ брдо напао бициклиста. Док је пролазио поред ње ударио ју је руком. Дан касније С. П. је пријавила да ју је код споменика на Бањ брду напао мушкарац који ју је ухватио за лице и побјегао када му је пружила отпор - рекли су у полицији.

Први напад на Бањалучанке забиљежен је крајем маја и са ова два случаја број атака манијака попео се на шест. Посљедњи је забиљежен 22. јула, када је непознати мушкарац покушао да силује тридесетдвогодишњу Бањалучанку у улици Иве Андрића.

Хапшење

Недавно је полиција ухапсила Вању Г. јер се скидао го у бањалучким улицама Петра Рађеновића и Ранка Шипке. Сумњало се да он можда стоји иза ранијих напада на жене у центру града, али за то није било доказа, па је пуштен. Њега жртве нису препознале, мада је он у полицији признао да је напао дјевојку у улици Иве Андрића, али је касније повукао признање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана