Малољетник пљачкао куће и предузећа на подручју Козарске Дубице

Н. Т.
Малољетник пљачкао куће и предузећа на подручју Козарске Дубице

Козарска Дубица - Полиција је ухапсила малољетника (16) из Козарске Дубице због сумње да је у претходне двије године починио више крађа на подручју ове општине.

Из ЦЈБ Приједор је саопштено да га терете за четири тешке крађе и покушај разбојништва током којих је украо разну робу и новац у вриједности око 2.000 марака.

Извор близак истрази испричао је да је малољетник опљачкао  предузеће "БГ комерц" и још три куће на подручју Козарске Дубице из којих је украо разну техничку и другу робу. Полиција га терети и за покушај разбојништва у продавници "Гала". Међутим, када му нису дали шта је тражио, он је побјегао без плијена.

- Утврђено је да је малољетник уз помоћ алата обијао прозоре и улазна врата на кућама и потом послије преметачине крао све редом. Један дио украдених ствари је продао, а полиција је приликом претреса код њега пронашла лаптоп, звучнике и више флаша пића које је украо - казао је извор близак истрази.

Додао је да полиција сумња да је овај малољетник одговоран за још неколико крађа на подручју Козарске Дубице које су почињене на сличан начин.

Припадници ЦЈБ Приједор ријешили су још једну тешку крађу на подручју ове општине. Ухапсили су Дарка Тодоровића (20) из Приједора због сумње да је раније опљачкао продавницу у Омарској и украо већу количину цигарета и прехрамбених производа вриједних око 2.000 марака.

Малољетник и Тодоровић су послије криминалистичке обраде пуштени да се бране са слободе и против њих ће бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана