Малољетник из Добоја украо кондоме, игуман остао без 300 КМ

nezavisne.com
Малољетник из Добоја украо кондоме, игуман остао без 300 КМ

Добој - Полиција у Добоју је за мање од три сата открила да су Славен А. (22) и малољетник провалили у киоск у том граду и из њега украли цигарете, дуван, кондоме, новац, прехрамбене производе, дигитрон, жваке, гребалице лутрије и друге предмете.

Како сазнајемо, крађа се десила у суботу у Улици цара Душана у раним јутарњим сатима. Недуго потом полиција их је пронашла у једној напуштеној кући у Добоју заједно с украденим стварима, које ће бити враћене власнику. Они су, како незванично сазнајемо, имали повреде на рукама за које се сумња да су задобили приликом обијања киоска. Против њих ће добојском Окружном тужилаштву бити достављен извјештај о кривичном дјелу тешка крађа, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац за малољетнике у Окружном тужилаштву, као и добојски Центар за социјални рад.

Поред ове крађе, на подручју које покрива Полицијска управа Добој догодило се још шест крађа између суботе и недјеље, а расвијетљена је још једна када је полиција из Петрова пронашла опел вектру у мјесту Какмуж, која је између суботе и недјеље украдена са ауто-отпада на подручју Добоја. Ауто ће бити враћен власнику, а у току је рад на проналаску извршиоца кривичног дјела крађа.

Необична крађа догодила се у Модричи када је непознати лопов искористио у недјељу одсуство игумана и из просторије конака у манастиру светог пророка Илије на Дугој Њиви, код Модриче, украо 300 КМ.

Поред тога, Полицијској станици Добој 1 у недјељу је пријављено да је тог дана, са паркинга у Добоју, украден BMW вриједан око 3.000 КМ, те да је току рад на расвјетљавању ове крађе. Такође у недјељу пријављена је крађа радне машине у Теслићу, док је у другој крађи која је тај дан пријављена, а која се десила у претходних седам дана, из помоћног објекта у Теслићу украдено око 50 литара ракије.

У још једној крађи која је у недјељу пријављена Полицијској станици Дервента из породичне куће у Дервенти украдени су злато, оружје и новац. Како сазнајемо, власнику су нестали револвер вриједан око 700 КМ, злато чија је пријављена вриједност око 5.000 КМ и око 6.000 КМ.

Иначе, учестале пљачке бензинских пумпи и апотека крајем новембра и почетком децембра натјерале су добојску полицију да појача активности и да убудуће обилази објекте на које би разбојници могли да атакују, те да их тако појачаним присуством одврате од намјере да насрћу на исте.

“Као потенцијалне друге мете идентификовали смо трговинске радње, банке и спортске кладионице, продавнице ауто-дијелова, пољопривредне апотеке, угоститељске и друге објекте. Сви ови објекти су под нашим појачаним надзором”, изјавио је јуче Дмитар Врачар, начелник Полицијске управе Добој. Он је додао да предузимају све превентивне мјере како не би дошло до пљачки. У пљачкама три пумпе и једне апотеке разбојници су однијели завидну цифру новца.

“Само у једном случају смо имали материјалну штету у износу већем од 4.000 КМ, преостала три разбојништва су се односила на материјалну штету причињену у износу од неколико стотина марака”, каже Врачар.

Посљедња пљачка пумпе догодила се протеклог викенда у Великој Буковици, када су два маскирана мушкарца ушла у “Драгстес”, те ножем и пиштољем запријетили раднику, а потом је један од разбојника испалио хитац у ваздух. Преплашени радник им је предао око 400 КМ, након чега су пљачкаши побјегли.

По истом сценарију прије 15 дана је опљачкана и “Нестро” пумпа у близини аутобуске станице у Добоју, када су такође двојица маскираних разбојника, пријетећи пиштољем из којег су испалили хитац, од радника тражили паре. Тада су из касе у пластичну кесу, коју су имали са собом, накупили око 4.500 КМ. На мети разбојника прије скоро три седмице била је и пумпа “Нешковић”, која се налази у Улици Николе Пашића, а тада је маскирани мушкарац наоружан ножем од радника затражио да му преда новац који је имао у каси. Након што је узео 400 КМ, побјегао је. Осим пумпи, пљачкаши нису поштедјели ни апотеку “Дамјановић” у Модричи, из које су однијели 500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана