Мајку убила сјекиром и пријавила се полицији

Сања Амиџић
Мајку убила сјекиром и пријавила се полицији

Пале - Фата Кадрић из Минђуре код Пала јуче је ухапшена након што је сјекиром убила мајку Халију Кадрић у њиховој кући у том повратничком насељу.

Злочин је почињен у јутарњим часовима а Фата је телефоном позвала паљанску полицију и пријавила се због убиства.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи иницијале, казали су да је полиција утврдила је К. Ф. више пута сјекиром ударила мајку у главу која је подлегла задобијеним повредама.

- Тијело настрадале превезено је у просектуру у Миљевићима гдје ће бити обављена обдукција. Током увиђаја пронађени су и изузети трагови који ће бити послати на вјештачење - казали су у ЦЈБ Источно Сарајево.

Додали су да ће осумњичена након саслушања у полицији у даље поступање бити предата Окружном тужилаштву Источно Сарајево.

Шта се заиста збило између мајке и кћерке и како је дошло до злочина јуче нико са сигурношћу није могао да каже.

Према причама комшија из Минђуре али и појединих мјештана из околних насеља казали су да Халија и Фата живјеле саме.

-  Несрећна Фата се никада није удавала. Дуго је служила  душевно болесну мајку која је имала око 90 година. Као комшије нисмо имали са њима проблема али смо чули да је Халија у посљедње вријеме постала безобзирна према кћерки па чак и насилна. Фата се некима комшијама и жалила да се боји мајке. Старица је наводно била агресивна и вољела је да баци или удари кћерку којекаквим предметима. Зато је Фата страховала да  би је Халија могла повриједити на спавању - казала је комшиница која није жељела да јој објавимо име.

Додала је да је врло могуће да је старица насрнула на кћерку те да је она у самоодбрани нанијела смртоносне повреде мајци. Халија је осим Фате имала још једну кћерку и сина који живе у Сарајеву. Породицу су обилазили повремено. Према непотврђеним информацијама Фата је  инвалид.

Да су породично насиље и убиства сјекиром честа појава свједоче и злочини који су се догодили у протеклих мјесец дана.

Тако је у селу Бојиште код Санског Моста М. П. (64) сјекиром убио комшију У. К. (66). Злочин се догодило у кући убице након што је дошло до свађе. Овом злочину кумовао је алкохол пошто су и убица и жртва били пијани.

Прије неколико дана и у највећем граду Српске догодио се напад кћерке на мајку. Смиља Рађеновић сумњичи се да је покушала је ножем да убије Зорку Рађеновић у њиховом стану у бањалучком насељу Старчевица. Смиља је мајци нанијела повреде на лијевој страни грудног коша након чега је себе убола више пута у врат и лијеву дојку. Већу трагедију спријечио је Смиљин брат који је дошао у тренутку напада. Зорка је након прегледа љекара пуштена на кућно лијечење док је Смиља смјештене у Клинику за психијатрију.

Злочин оклагијом

За извршење злочина најчешће се не бирају средства. Тако је Билал Репух из Вишеграда ухапшен у марту ове године након што је оклагијом више пута ударио оца Абида по глави и усмртио га. Убица је полицији рекао да је отац пао са лотри и погинуо. Истрагом је утврђено да је Билал претукао старину а  полиција је у кући пронашла и крваву оклагију. Приликом убиства је Репух је претукао и непокретну тетку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана