Majkić priznao ubistvo supruge ali traži vještačenje

Nebojša Tomašević
Majkić priznao ubistvo supruge ali traži vještačenje

Banjaluka - Aleksandar Majkić (39) iz Gradiške priznao je u banjalučkom Okružnom sudu da je ubio suprugu Mirjanu (40), ali je zatražio od sudskog vijeća da bude podvrgnut neuropsihijatrijskom vještačenju.

Njegov advokat Aleksandra Metlić istakla je da on ne bježi od odgovornosti, ali da je neophodno da bude utvrđeno da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio uračunjiv ili ne.

- Ovakvo krivično djelo niko pa ni on nije mogao počiniti u normalnom stanju. Majkića je po naredbi Okružnog tužilaštva ranije pregledao vještak neuropsihijatar, koji je utvrdio da on u vrijeme počinjenja zločina nije bio u neuračunljivom stanju. Smatramo da taj nalaz ne odražava stvarno stanje - rekla je Metlićeva.

Suđenje je zbog ovog zahtjeva prekinuto i biće nastavljeno 23. septembra do kada bi trebalo da bude obavljeno vještačenje optuženog. Tada bi i sudsko vijeće trebalo da odluči da li će prihvatiti ili ne priznanje optuženog.

Tužilaštvo tereti Majkića da je 29. marta na svirep način ubio suprugu Mirjanu u njihovom stanu u Vidovdanskoj ulici u Gradišci. Tragedija, koja je potresla Gradišku i okruženje, dogodila se oko četiri časa ujutro kada je Majkić ušao u sobu gdje je spavala njegova supruga i zadavio je golim rukama pred njihovim petogodišnjim sinom. Zanimljivo je da se prije ubistva nisu svađali, što usložnjava posao na utvrđivanju motiva ubistva.

Majkić se nakon stravičnog zločina sam prijavio policiji, a tokom istrage je utvrđeno da je on nakon što je zadavio suprugu iz sobe otišao u kuhinju, gdje je pio rakiju. Navodno je tada za njim došao i mališan, koji je oca pitao zašto je to uradio, ali mu on nije dao odgovor. Samo je ćutao.

Majkić je u stanu bio do sedam časova ujutro, a zatim je sišao sprat niže do stana punca Slavka i punice Vere Kukrić. Predao im je sina i kratko rekao: Što ste tražili, to ste i dobili!

Rekao im je da im je ubio kćerku i nakon toga je otišao i prijavio se policiji.

Detalji optužnice i motiv ovog svirepog ubistva iz tužilaštva nisu saopšteni.

Poroci

Stanovnici Gradiške danima su nagađali šta bi mogao biti motiv koji je Aleksandra Majkića natjerao na zločin.

On je, kako su ispričali, u posljednje vrijeme imao problema i bio u lošem psihičkom stanju, a najčešće se pominju poroci kao što je kockanje i pijančenje.

Majkić je bio zaposlen u "Elektrodistribuciji", a njegova supruga u parfimeriji "Didako".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana