Мајкић признао убиство супруге али тражи вјештачење

Небојша Томашевић
Мајкић признао убиство супруге али тражи вјештачење

Бањалука - Александар Мајкић (39) из Градишке признао је у бањалучком Окружном суду да је убио супругу Мирјану (40), али је затражио од судског вијећа да буде подвргнут неуропсихијатријском вјештачењу.

Његов адвокат Александра Метлић истакла је да он не бјежи од одговорности, али да је неопходно да буде утврђено да ли је у вријеме извршења кривичног дјела био урачуњив или не.

- Овакво кривично дјело нико па ни он није могао починити у нормалном стању. Мајкића је по наредби Окружног тужилаштва раније прегледао вјештак неуропсихијатар, који је утврдио да он у вријеме почињења злочина није био у неурачунљивом стању. Сматрамо да тај налаз не одражава стварно стање - рекла је Метлићева.

Суђење је због овог захтјева прекинуто и биће настављено 23. септембра до када би требало да буде обављено вјештачење оптуженог. Тада би и судско вијеће требало да одлучи да ли ће прихватити или не признање оптуженог.

Тужилаштво терети Мајкића да је 29. марта на свиреп начин убио супругу Мирјану у њиховом стану у Видовданској улици у Градишци. Трагедија, која је потресла Градишку и окружење, догодила се око четири часа ујутро када је Мајкић ушао у собу гдје је спавала његова супруга и задавио је голим рукама пред њиховим петогодишњим сином. Занимљиво је да се прије убиства нису свађали, што усложњава посао на утврђивању мотива убиства.

Мајкић се након стравичног злочина сам пријавио полицији, а током истраге је утврђено да је он након што је задавио супругу из собе отишао у кухињу, гдје је пио ракију. Наводно је тада за њим дошао и малишан, који је оца питао зашто је то урадио, али му он није дао одговор. Само је ћутао.

Мајкић је у стану био до седам часова ујутро, а затим је сишао спрат ниже до стана пунца Славка и пунице Вере Кукрић. Предао им је сина и кратко рекао: Што сте тражили, то сте и добили!

Рекао им је да им је убио кћерку и након тога је отишао и пријавио се полицији.

Детаљи оптужнице и мотив овог свирепог убиства из тужилаштва нису саопштени.

Пороци

Становници Градишке данима су нагађали шта би могао бити мотив који је Александра Мајкића натјерао на злочин.

Он је, како су испричали, у посљедње вријеме имао проблема и био у лошем психичком стању, а најчешће се помињу пороци као што је коцкање и пијанчење.

Мајкић је био запослен у "Електродистрибуцији", а његова супруга у парфимерији "Дидако".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана