Majka Slađane Guduraš pokušala da se ubije na pomenu

Dejan Jovičić
Majka Slađane Guduraš pokušala da se ubije na pomenu

Srbac - Majka nastradale starlete Slađane Guduraš, Jelka Pantić (50), pokušala je samoubistvo skokom sa drugog sprata stambene zgrade u centru Srpca.

Pantićeva je skočila u subotu oko 22.15 časova sa visine od oko osam metara kroz prozor na stubištu zgrade u kojoj je živjela. Tom prilikom je polomila oba skočna zgloba i zadobila prelom trećeg lumbalnog pršljena.

Ona je prevezena u banjalučki Univerzitetski centar - Klinička bolnica, gdje zadržana. U ovom centru su rekli da je njeno zdravstveno stanje za sada stabilno.

- Pacijentkinja je svjesna i orijentisana. Pregledom smo ustanovili da nema unutrašnjeg krvarenja. Za sada nisu potrebni operativni zahvati. Budno pratimo njen oporavak -  rekao je doktor Milorad Maran.

Prema nezvaničnim informacijama, Pantićeva je prije pokušaja samoubistva pila alkoholna pića i povraćala ispred ulaznih vrata stana.

- Nakon što je došla pijana pred stan, ona je u nervnom rastrojstvu otvorila prozor u stubištu zgrade i skočila sa njega. Njene jauke čuli su stanari zgrade, koji su odmah pozvali policiju, a zatim i hitnu pomoć - rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani Srpca, njene komšije i poznanici sumnjaju da se Jelka odlučila na ovaj korak jer nije mogla da izdrži bol za kćerkom Slađanom, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 10. decembra.
Nakon vijesti o smrti kćerke Jelka je tada izjavljivala da za nju više nema života i da je to kraj.

Stojanka Dragosav iz Srpca izjavila je da je Jelka pokušala da se ubije na dan kada se obilježava 40 dana od kćerkine smrti.

- Prema običajima, toga dana je obilježavan pomen povodom Slađine smrti. Vjerovatno ju je ta činjenica strašno pogodila. Ona je dobra žena, koja je jako mnogo voljela svoju Slađanu i uvijek je govorila da ne bi mogla živjeti bez nje ako bi joj se nešto dogodilo. Nažalost, dogodio se najcrnji scenario, Slađane više nema, a ona se nije mogla pomiriti s tim - rekla je Stojanka Dragosav, čiji rođak izdaje stan nesrećnoj Jelki.

Stojanka je dodala da je nakon ove tragične vijesti pokušala da uđe u Jelkin stan kako bi ga pospremila i dovela u red, ali je policija odnijela ključeve i zabranila ulazak dok se ne završi uviđaj.

Jelka je radila kao spremačica  u srbačkom Domu zdravlja, gdje je, nakon što je saznala za pogibiju kćerke, provela dva dana na liječenju. U ovoj zdravstvenoj ustanovi su kazali da su se bojali da Jelka ne počini ovako nešto.

- Poslije njenog povratka na posao svi su strepili da će sebi presuditi u zgradi Doma zdravlja. Zbog toga su spremačice uvijek čistile u paru jer su se bojale da bi mogle naići na njeno beživotno tijelo - kazao je jedan od radnika srbačkog Doma zdravlja ne želeći da se predstavi.

Preminula starleta Slađana Guduraš sahranjena je na gradskom groblju u Srpcu 20. decembra, a sprovodu je prisustvovalo oko 200 građana. Poginula je na putu Sremska Rača - Kuzmin kada se njen "golf 5" prevrnuo u obližnji kanal. Ona je bila Jelkina kćerka jedinica iz braka sa bivšim suprugom, koji navodno ima i određenih psihičkih problema, zbog čega se već duže vrijeme nalazi na liječenju. Njih dvije nisu imale kontakta s njim, a nakon smrti Guduraševe njen otac se nije pojavio na sahrani.

Nije htjela pomoć

Nakon što je Jelka Pantić skočila sa drugog sprata i zadobila teže povrede, navodno je uzvikivala da ne želi pomoć jer je htjela da sebi presudi.

Ona je medicinskom osoblju koje joj je pomagalo rekla:

"Zašto mi pomažete kada ću opet ovo uraditi?"

U Službi hitne pomoći je izjavila da je ostavila i oproštajno pismo. Međutim, iz policije nisu saopštili da li je pismo i pronađeno, kao ni druge detalje.

Samoubistva

Dvije osobe ubile su se u subotu na području Bijeljine.

Starac Savo Čembić (77) iz Bijeljine ubio se hicem iz pištolja u kući u bijeljinskoj ulici Bore Stankovića. Policiji je ovaj događaj prijavljen u 11.55 časova, a prema prijavi, samoubistvo je počinjeno u periodu između 8.30 i 11.55 časova.

U istom periodu policiji je prijavljeno da se ubio i bivši direktor poslovnice FIS Vitez u Bijeljini Drago Jovanović (64). I on se ubio iz pištolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana