Мајци која је убила своју бебу мјесец дана притвора

Nezavisne.com
Мајци која је убила своју бебу мјесец дана притвора

Сарајево - Судија за претходни поступак сарајевског Општинског суда одредио је притвор од 30 дана Мевлиди Мујић (21), осумњиченој за чедоморство, јер је средином јуна задавила и у контејнер у Вилсоновом шеталишту у Новом Сарајеву оставила своју тек рођену бебу.

Како је Независним новинама потврђено у Суду, осумњичена, рођена у мјесту Фојхари, код Сребренице, а настањена у Вогошћи, која је ухапшена 16. јула, у притвору ће остати до 16. августа.

Иако је полиција Мујићеву ухапсила због убиства свог новорођенчета, Кантонално тужилаштво у Сарајеву је након саслушања преквалифковало дјело, те Мујићевој на терет ставило чедоморство, за шта је по Кривичном закону БиХ максимална запријећена казна пет година затвора.

Беба је у контејнеру, подсјетимо, пронађена 18. јуна замотана у крваву мараму из које су вирили ножице и тридесетак центиметара пупчаника. Преко врата и дијела лица је била завезана крпа, а обдукција је показала да је том крпом новорођенче и угушено, те да је рођено живо и на вријеме, без икаквих проблема.

Истражиоци Сектора крим-полиције сарајевског МУП-а су подузели низ оперативно-тактичких мјера и радњи које су укључиле и провјере у здравственим установима у Сарајевском кантону, након којих се дошло до сазнања о осумњиченој, која је скоро мјесец након чедоморства ухапшена.

Мујићева је у полицији у потпуности признала да је убила своју бебу, те је полицајцима показала и контејнер за смеће гдје је бацила новорођенче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана