Лукач: Помоћи ћемо у хапшењу осумњиченог за убиство код Коњица

Срна
Лукач: Помоћи ћемо у хапшењу осумњиченог за убиство код Коњица

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да ће полиција Српске помоћи колегама из Федерације БиХ у потрази за осумњиченим за убиство Едином Гачићем, уколико се он појави на територији Српске.

"У том случају ћемо помоћи да то лице буде лоцирано, ухапшено, поново процесуирано и затворено. Ријеч је о лицу које је морало да буде под сталним надзором и контролом полиције јер се такви, као што видимо, увијек враћају на пут својих злодјела", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Лукач је подсјетио да је Гачић био припадник одреда "Ел муџахедин" при Армији РБиХ, који је убио своју мајку и још једну особу и издржао дугогодишњу затворску казну.

Он није могао да говори о томе да ли је федерална полиција тражила подршку Министарства унутрашњих послова Српске с обзиром на то да је Гачић рођен у Бањалуци, наводећи да су то оперативни подаци.

"Лице је још у бјекству и радићемо све што је потребно да помогнемо нашим колегама да буде лоцирано и ухапшено", нагласио је Лукач.

Гачић (43) осумњичен је да је јуче у селу Подорашац код Коњица убио трговца Сауда Султанића (39) у његовој продавници, а затим га ножем и шрафцигером избо по тијелу и врату.

Гачић, који је због ранија два убиства осуђен на 20 година затвора, побјегао је послије новог злочина и у току је велика полицијска потрага за њим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана