Лопови у Приједору крали само џек данијелс и балантајн

Невена Бунић
Лопови у Приједору крали само џек данијелс и балантајн

Приједор - Горан Марчета (32), Гојко Совиљ (26), Мане Радаковић (22) и Амир Џафић (21), сви из Приједора, ухапшени су због сумње да су из шест трговачких центара и продавница у овом граду крали искључиво скупоцјена алкохолна пића, сазнаје "Глас Српске".

Четворка је лишена слободе прошле седмице, а у крађу су ишли чак девет пута од 21. јануара до 1. марта ове године.

Према незваничним информацијама, на мети су им били тровачки центри "Бинго", "Тропик", "Никић" и друге трговине у Приједору.

- Обично су ишли у паровима, понекад и самостално. Ушли би у трговачке центре, у јакну сакрили пића, а потом непримјетно изашли. Били су вјешти па радници нису примијетили шта раде. Од четворке, која се одраније познавала, Марчета је најчешће крао, а Џафић је то радио самостално - рекао је извор близак истрази.

Лопови су били заинтересовани само за скупе флаше вотке и вискија. Вриједност украдених алкохолних пића је око 1.000 КМ.

- То су углавном биле боце "џек данијелса", "балантајна" и скупоцјене вотке "греј гос". Нису крали ништа друго, а претпоставља се да су их даље препродавали - казао је овај извор.

Лопови су одраније познати приједорској полицији.

Марчета је марту 2016. године ухапшен због сумње да је заједно са Рајком Богдановићем украо касу с новцем из трговине "Тути фрути". У каси се налазило око 3.000 марака. Након крађе, благајну су однијели до куће осумњиченог Марчете гдје су је развалили и из ње извадили дио новца. Остатак новца су оставили у благајни коју су потом сакрили на крову Марчетине куће, а коју је полиција касније пронашла. Исте године хапшен је због сумње да је на подручју Љубије код Приједора опљачкао кућу. Тада је полиција претресла стан који користи и пронашла мању количину хероина.

Џафић је у септембру 2016. године ухапшен због сумње да је из 13 трговина и кафића крао новац, цигарете и пића. Вриједност украдених ствари била је око 4.000 КМ.

На слободи

Четворица Приједорчана, осумњичена за крађе, након испитивања, пуштени су да се бране са слободе.

У Полицијској управи Приједор рекли су, наводећи иницијале, да ће ухапшени бити пријављени Окружном тужилаштву због крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана