Lopovi ostali praznih šaka u mrtvačnici

Sanja Amidžić
Lopovi ostali praznih šaka u mrtvačnici

Mostar - Policija traga za razbojnicima koji su pokušali da opljačkaju Gradsku mrtvačnicu "Bijeli brijeg" u Mostaru. Oni su upali u poslovnu zgradu u namjeri da nađu i obiju sef sa novcem ali su ostali praznih šaka jer ih je alarm rastjerao.

Pokušaj pljačke desio se juče ujutro oko 3.30 časova. Grupa razbojnika je razvalila ulazna vrata i ušla u poslovni dio mrtvačnice. Jedan od pljačkaša je prijeteći pištoljem onesposobio čuvara dok su drugi bezuspješno tragali za mjestom gdje stoji novac u ovoj ustanovi.

- Namjera im je bila da nađu sef Gradske mrtvačnice koje se bavi prodajom opreme i pogrebnim uslugama. Nadali su se dobrom plijenu! Čim su ušli počeli su preturati po prostorijama. Međutim, na objektu se ubrzo aktivirao alarm pa su se oni razbježali neobavljenog posla - kazao je izvor "Glasa Srpske". 

Direktor Gradske mrtvačnice "Bijeli brijeg" Zoran Sopta rekao je da razbojnici nisu tukli čuvara, kako se spekulisalo u prvi mah, nego su mu prijetili pištoljem.

- Sa stolova su porušili računare, spise i drugi kancelarijski materijal. Tražili su sef međutim nisu ga našli - kazao je Sopta.

Dodao je da nije poznato koliko je bilo razbojnika ali sumnja da ih je bilo više s obzirom na to kako su brzo ušli te onesposobili čuvara za bilo kakvu reakciju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona rekli su da je policija po dolasku na lice mjesta zatekla samo obijena vrata jer su razbojnici već bili u bijegu.

- Inspektori su tokom uviđaja izuzeli određene tragove i dokaze u cilju pronalaska izvršilaca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela - kazali su mostarskoj policiji.

Ovo nije prvi put da je mostarska mrtvačnica meta pljačkaša. Sličan slučaj dogodio se 2006. godine kada je u prostorije ovog preduzeća provalio bivši radnik mrtvačnice u namjeri da pokrade novac. I on je ostao praznih šaka…

Plijen od osam KM

Da lopovi ne biraju odakle će ukrasti novac govori i podatak da je nedavno u Sutini kod Mostara provaljeno u cvjećaru na tamošnjem groblju odakle je ukraden novac. Međutim, lopov u ovom slučaju nije imao puno koristi jer je u kasi cvjećare pronašao i ukrao samo osam maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana