Lopovi opustošili stomatološku ordinaciju u Prijedoru

P. Š.
Lopovi opustošili stomatološku ordinaciju u Prijedoru

Prijedor - Nepoznati lopovi opljačkali su stomatološku ambulantu koja se nalazi u ulici Srpskih velikana u Prijedoru, a prema riječima vlasnice dr Venere Jandrić pričinjena je šteta od oko 15.000 maraka.

Ova teška krađa počinjena je u vremenu između 21 čas 21. aprila i osam časova narednog dana, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti  Prijedor.

Provalnici su u ambulantu ušli nakon što su podesnim alatom razvalili cilindar na bravi ulaznih vrata.

Iz ordinacije, koja se nalazi u okviru porodične kuće lopovi su odnijeli  više medicinskih aparata i novac u iznosu od 200 maraka koliko je bilo u blagajni ordinacije.

Venera Jandrić je rekla da su provalnici osim medicinskih instrumenata odnijeli autoklav, uređaj za suhu sterilizaciju instrumenata, aparat za skidanje kamenca i sve instrumente za popravku zuba tako što su ih sjekli sa crijeva na koja su bili prikopčani. Ona je  dodala da je iz ordinacije ukraden i laptop.

- Trenutno smo blokirani sa radom dok ne obezbijedimo nove instrumente. Pretpostavljam da će pokradene stvari vjerovatno biti prodate negdje na crnom tržištu van granica BiH - istakla je Jandrićeva.

Podsjetila je da je slična provala počinjena prije desetak dana u Banjaluci, a da se najvjerovatnije radi o istoj ekipi kradljivaca. Navela je da je sve očigledno  obavljeno u rukavicama, jer nisu pronađeni nikakvi tragovi otisaka prstiju.

O ovom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, a policija intenzivno traga za počiniocima ovog krivičnog djela.

                                                                                                                             

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana